SEO controle voor beter resultaat in Google

Steeds meer bedrijven ontstaan uit het idee om andere ondernemers beter te laten scoren in Google. Deze, zogenoemde SEO specialisten, rekenen vaak hoge tarieven en heeft niet direct effect. U betaald dus wel, maar na een periode van 6 maanden kunt u er werkelijk pas de vruchten van plukken als u geluk heeft. Ze hebben dan wel gedaan waar u om heem gevraagd, maar u heeft wel 6 maanden onnodig hoge rekeningen moeten betalen, terwijl juist deze eerste zes maanden ook prima door uzelf gedaan kunnen worden.

De eerste beginstappen

U heeft natuurlijk, bij de opening van uw website, eerst de concurrentie bekeken en nagegaan hoe het anders kunt doen. Een belangrijke eerste stap die u zelf kunt zetten zijn de teksten op uw website. De teksten moeten logisch in elkaar steken en de teksten moet informatief zijn over een bepaald onderwerp. Mocht uw website hier zich niet voor lenen kunt u wellicht het beste er nog een blog naast houden. Op deze blog schrijft u artikelen over de huidige stand van zaken over uw bedrijf of over het onderwerp waarin uw bedrijf actief is. Google houdt van teksten en van websites die constant in beweging zijn. Per bericht of pagina moet u goed aangeven in de titel en de korte omschrijving waarover de tekst gaat. Dit is een cruciaal onderdeel van het vindbaar maken van uw website binnen Google. Selecteer hierbij een belangrijk zoekwoord en neem deze op in uw titel, omschrijving en uiteraard ook in de tekst.

Aanmelden en volgen

De website is na deze stap goed voorbereid op een bezoekje van de spider van de Google. Deze spider scant uw website en zal de website opnemen in de zoekmachine. Via Google Webmaster Tools kunt u uw website makkelijk aanmelden en met Google Analytics kunt u het verkeer op uw website gaan volgen. In het begin zal er weinig tot geen verkeer zijn. Enkel bestaande klanten zullen u misschien vinden. Met het aanleggen van links kunt u een heel stap verder komen in de positie binnen Google. Een goede stap in de richting is het plaatsen van uw link op startpagina’s. Bij het aanmelden van deze relevante link op een pagina moet u zoekwoord selecteren waarop u graag gevonden wilt worden. Dit is een tijdrovende klus en ook niet altijd succesvol. Meer succesvol is het reageren op fora of blogs waarbij u inhoudelijk reageert op een onderwerp en uw link achterlaat.

Controleren

Het belangrijk om uiteraard ook uw website in de toekomst te controleren als het gaat om SEO. De SEO controle is essentieel om uw vorderingen op internet te kunnen analyseren en om uw competitie voor te zijn. Met verschillende handige gratis tools kunt u nagaan waar uw concurrenten vandaan linken en welke websites zij gebruiken om beter te scoren in Google. Ook kunt u uw website verder verfijnen zodat de spider van Google de website nog beter leest en dus beter indexeert. Aan de hand van deze SEO controle kunt u dus zelf weer stappen zetten om de website beter te laten scoren in Google door bijvoorbeeld teksten aan te passen of een extra tekst te maken.

Met deze belangrijke tips bespaart u hoop geld uit en kunt u de eerste zes maanden zelf de stapjes zetten richting een betere score in Google. Na deze 6 maanden heeft u wellicht al leuk wat extra centen verdient u kunt u wellicht het werk verder overlaten aan SEO specialisten voor de optimale prestatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*