Oculus Rift – Stap in de wereld van jouw favoriete game

Op 28 maart 2016 komt de virtual reality headset de Oculus Rift uit. Deze virtual reality bril die door OculusVR is ontwikkeld is al sinds 2012 in ontwikkeling. Wat als een Kickstarter project begon, met 2.5 miljoen funding, lijkt nu uit te groeien tot een product wat de wereld op zijn kop kan gaan zetten.

Gedurende afgelopen vier jaar zijn er twee development kits uitgekomen voor de Oculus Rift. Dit zijn de Oculus Rift dev kit 1 & 2. Deze development kits werden voornamelijk door developers gebruikt om games te maken en door onderzoekers om de effecten van virtual reality te onderzoeken. Daarnaast werden deze development kits aangeschaft door enthousiastelingen die niet konden wachten met het spelen van virtual reality games. De vele youtube filmpjes en reviews van deze gebruikers beloofd veel goeds voor de officiële versie van de Oculus Rift.

Unieke ervaring

Met de Oculus Rift krijg je een totaal unieke ervaring. Het systeem biedt onder meer de mogelijkheid om in je favoriete game te stappen en met je favoriete karakter te spelen. Ook biedt de virtual reality bril de mogelijkheid om films te bekijken alsof deze levensecht zijn en kun je bijvoorbeeld met de Oculus Rift gewoon tijd spenderen met vrienden in een virtuele wereld alsof je echt bij elkaar bent.

Oculus Touch

De Oculus Rift beschikt naast de virtuele reality bril tevens over de Oculus Touch. Deze controller wordt niet standaard meegeleverd en is pas in het tweede kwartaal beschikbaar. Zoals gezegd is de Oculus Touch de officiële controller voor de Oculus Rift. Met deze controller kun je vrij in de virtuele wereld lopen en acties uitvoeren. De Oculus Touch heeft een controller voor allebei de handen en hoeft niet te worden aangesloten. De Oculus Touch weegt nauwelijks iets en beschikt over knoppen die makkelijk te bedienen zijn en een handige joystick.Teleios live streaming movie

Met de Oculus Touch kan het systeem binnen de virtuele wereld hand en vinger gebaren herkennen. Hiermee kun je acties uitvoeren zoals het aanraken of aanwijzen van objecten binnen de virtuele wereld.

De primaire functie van de Oculus Rift is om te gamen. Er zijn al vele bestaande spellen door developers geconvert waarmee het mogelijk is om deze met de Oculus Rift te spelen. Populaire spellen die met de Oculus Rift gespeeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld Flight Simulator en Minecraft. Ook komen er spellen beschikbaar die speciaal gedeveloped zijn voor virtual reality. Momenteel zijn er bijna 40 virtual reality spellen die te koop zijn of binnenkort uitkomen voor de Oculus Rift. Het spel Lucky’s Tale is een virtual reality game die gratis geleverd wordt bij de aankoop van de virtual reality headset. Wanneer de headset gepreorderd wordt dan wordt tevens de game EVE: Valkyrie ook gratis meegeleverd.

Oculus Rift specificaties

Betreft de specificaties beschikt de headset over een OLED display met een resolutie van  1080×1200 per oog. De headset heeft 90 hertz refresh rate, en heeft een 110 graden gezichtsveld. De koptelefoon van de Oculus Rift beschikt over 3D audio effecten. Dankzij de USB IR sensor kan de Oculus Rift de positie van de speler tracken. Er kan van de Oculus Rift gebruik worden gemaakt terwijl je zit, staat of zelfs loopt.

De Oculus Rift is één van de eerst verkrijgbare virtual reality headsets die beschikbaar zal zijn in de winkel. Wilt u de Oculus Rift kopen? Dan kan dit tegen een prijs van een kleine 700.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*