Nintendo beleeft een positief tweede kwartaal

Wereldwijd zijn er honderden miljoenen gamers en ze vormen dus een interessante doelgroep. Het is echter geen makkelijke markt aangezien er veel keuze bestaat. Er zijn meerdere consoles op de markt en elke week komen er wel nieuwe games uit. Nintendo had laatst last van een moeilijk eerste kwartaal maar heeft dit nu kunnen ombuigen naar een mooie nettowinst.

Winst voor Nintendo

Het bedrijf noteerde een winst van 176 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. Een gunstigere koerswisseling heeft hoofdzakelijk voor deze winst gezorgd. Uit valutawisselingen werd namelijk een winst van 112 miljoen euro gehaald. De zwakke yen dreef de waarde van buitenlandse verkopen omhoog en daardoor kon het eerste kwartaal gecompenseerd worden.
De spellenfirma noteerde een omzet van 9,67 miljard yen, wat neerkomt op meer dan 702 miljoen euro. Een kwartaal eerder was de omzet nog 542 miljoen euro. In vergelijking met het voorgaande jaar kwam de omzet van de eerste twee kwartalen wel 13 procent lager uit. Anderzijds wist Nintendo wel de winst terug te dringen van 169 naar 1,56 miljoen.

Games presteren goed

Nintendo heeft de afgelopen periode enkele goede games uitgebracht en heeft daar zijn succes aan te danken. Zo kwam Super Smash Bros voor de 3DS op de markt, die tot en met 30 september al 3,22 miljoen keer werd verkocht. Mario Kart 8 en Hyrule Warriors deden het goed op de Wii U. De eerst genoemde game verscheen al in mei van dit jaar.

Gameconsole minder populair

Het afgelopen kwartaal wist het bedrijf 610.000 exemplaren van de Wii U af te zetten. Ten opzichte van het kwartaal daarvoor zijn dat 100.000 consoles extra en in vergelijking met 2013 een goede verdubbeling. De 3DS werd 1,27 miljoen keer verkocht waardoor het totaal op 45,4 miljoen stuks staat. De Wii U is in totaal ‘slechts’ 7,3 miljoen keer over de toonbank gegaan.
De verkoop is net zo lastig als houten speelgoed in deze tijd. Nintendo heeft namelijk last van concurrentie van de Xbox One en Playstation 4. De laatst genoemde console van Sony is namelijk al meer dan 10 miljoen keer verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*