Kinderen kunnen zelf een computer bouwen

Nerds zijn van alle tijden en elke generatie heeft er een groep van. Gelukkig maar, anders zouden we hedendaags niet hebben kunnen profiteren van alle slimme uitvindingen. De volgende generatie nerds is al flink aan de weg aan het timmeren om de oudere generatie te verslaan en het lijkt erop dat dat wel eens succesvol zou kunnen zijn door de succesvolle startup.

Kano

Kinderen kunnen kennismaken met de technologie achter computers door het bedrijf Kano. Kano is geheel gericht op kinderen en dan hebben we het niet over kinderachtige speelcomputers, maar echte. Ze kunnen zelf ontdekken uit welke onderdelen een computer bestaat, wat voor wat dient en hoe ermee gewerkt worden. Tegenwoordig gaat de computerkennis dus veel verder dan enkel leren blind typen.

Kinderen stimuleren

Vorig jaar bleek dat de Kickstarter al aansloeg bij de slimme kinderen. De rest van de wereld zag het succes en momenteel bieden meerdere landen over heel de wereld de Kickstarter aan. Inmiddels is de set nog meer verfijnd door het bedrijf Kano. Voor een bedrag van 150 euro ben je al eigenaar van een set, waarin simpele bouwstenen zitten waarmee de kinderen een computer kunnen bouwen die ook echt zal werken. Kinderen worden gestimuleerd doordat er na het volbrengen van een stap punten verdiend kunnen worden. Het idee van de bouwstenen-computer ontstond nadat de zoon van de eigenaar van Kano vroeg om een computer die je net als LEGO zelf in elkaar kon zetten.

Spelletjes spelen op de computer

Het is natuurlijk niet een superdeluxe computer voor dit bedrag, maar kinderen kunnen er gewoon spelletjes zoals mijnenveger op spelen en surfen op het net. Als de computer eenmaal in elkaar is gezet zullen de kinderen als eerst een Linuxscherm zien. De bouwstenencomputer van Kano is niet alleen leuk voor kleine slimmeriken, maar geschikt voor alle kinderen tussen de 6 en 14 jaar oud die geïnteresseerd zijn in technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*