Het zet ik een website op met WordPress?

Steeds vaker zie je dat mensen zelf een website bouwen met behulp van WordPress. Het wordt steeds eenvoudiger en je hebt totaal geen technische kennis meer nodig. Het enige wat je moet weten is dat je gebruik kunt maken van WordPress en dat je een domeinnaam en webhosting nodig hebt om je website online te tonen.

Hoe moest je vroeger een website opzetten?

Je kunt onderscheid maken tussen twee verschillende websites. Je hebt statische- en dynamische websites. Een statische website kon niet uitgebreid worden zonder technische kennis en een dynamische website is gemakkelijk uit te breiden met nieuwe content in de vorm van nieuwsberichten of nieuwe pagina’s. De vraag naar dynamische websites steeg enorm en nu kan een website niet meer zonder.

Hoe kun je tegenwoordig een website opzetten?

Tegenwoordig wordt het allemaal wel heel makkelijk. Een aantal jaar geleden had je al de mogelijkheid om een WordPress-website te beginnen, maar dan moest je nog steeds weten hoe je bestanden upload, hoe je een database aan kon maken en hoe je de koppeling tussen je website en je database kon maken. Tegenwoordig is het allemaal veel makkelijker dankzij Installatron. Installatron is een functionaliteit binnen DirectAdmin. DirectAdmin wordt aangeboden door sommige webhosters binnen Nederland.

Installatron is een geautomatiseerd proces die WordPress volledig voor je installeert. Je hoeft nu niet eens meer te weten wat een database is. Binnen twee klikken heb jij jouw website online staan met behulp van Installatron. Tevens biedt Installatron nog veel meer handige functionaliteiten aan, waaronder het automatische back-uppen van je website en het automatisch uitvoeren van updates. Iedere WordPress-website moet ge-update worden. Wanneer je je website niet meer update wordt deze kwetsbaar voor aanvallen.

Waarom kiezen voor WordPress  en niet voor een ander systeem?

WordPress is het populairst onder alle cms-gebruikers. Vooral door de simpliciteit van het systeem ten opzichte van Joomla en Drupal, gebruiken de onervaren webmasters vooral dit systeem. Je ziet vaak dat de ervaren gebruikers kiezen voor een systeem zoals Drupal.

Het systeem is makkelijk in gebruik en zeer eenvoudig uit te breiden met plug-ins, waaronder WooCommerce. Wil je bijvoorbeeld een zakelijke website met de mogelijkheid producten te verkopen via een pagina, dan is WordPress in combinatie met WooCommerce de ideale oplossing.

Niet alleen onervaren webmasters kiezen voor WordPress, tevens bouwen veel webdesigners thema’s voor WordPress-websites. Klanten kunnen nou eenmaal eenvoudig werken met het systeem en het webdesignbureau maakt een thema in jouw huisstijl.

Wat kun je nog meer met WordPress?

Het toevoegen van nieuwsberichten en pagina’s wordt een echt feest. Tevens kun je ervoor kiezen om je website uit te breiden met diverse plug-ins. Plug-ins worden veelal ontwikkelt door derden. Er is hierdoor een ruim assortiment van verschillende plug-ins. Let overigens wel op dat je alleen betrouwbare plug-ins implementeert.

Je kunt niet alleen je website uitbreiden met plug-ins, maar je kunt ook speciale thema’s downloaden! Zodat jouw website er nog professioneler wordt. Er zijn verschillende gratis thema’s, maar je kunt er ook voor kiezen om voor een thema te betalen. Betaalde thema’s zijn vaak een stuk uitgebreider en uitgerust met de allernieuwste technieken. Succes met jouw website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*