Dropshipping

Dropshipping is een manier van handelen waar de leverancier van jouw producten de voorraad en verzending verzorgt. Hierdoor hoef je geen startkapitaal te hebben om je voorraad in te kopen.

Hoe werkt dropshipping?

Als dropshipper ben je een tussenstation tussen de consument en de leverancier. In de meeste gevallen ben je in het bezit van een webwinkel. De producten worden besteld door de consument en worden vervolgens door jou besteld bij een dropship leverancier. Deze leverancier zorgt dan voor de verzending van de bestelling en zorgt ervoor dat de naam van de leverancier niet zichtbaar is op het pakketje. In de meeste gevallen bieden dropship leveranciers aan om jouw merknaam te vermelden op de verpakking.

Geld verdienen aan dropshipping

Zoals hierboven aangegeven ben je als dropshipper een tussenpersoon tussen de consument en dropship leverancier. Geld verdienen doe je door een extra bedrag boven op de inkoopprijs te doen en een leuk inkomen bij elkaar te verdienen.

Stel:

Je biedt op jouw webwinkel een buggy aan voor €250. Deze buggy kun je bestellen bij de leverancier voor €150. Deze leverancier zorgt dan voor de levering van deze buggy dus het enige wat je moet doen is bestellen en eventueel after-sales wanneer er iets niet goed is. Zo is de €100 tussen inkoop en verkoop dus jouw winst.

Is een website noodzakelijk voor dropshipping?

Verkopers met een eigen webwinkel hebben in mijn ogen een voorsprong. Een andere optie is het doen van sales en marketing op internet, denk hierbij aan het adverteren of social media of marktplaats. Als je in het bezit bent van een webwinkel hoef je de artikelen maar een maal in te voeren en kun je ook je alles goed presenteren en kom je dus veel professioneler over op de consument. Middels een webshop is het ook makkelijk om verschillende manieren van betalen in te zetten wat voor vertrouwen en veiligheid zorgt bij de klant. Natuurlijk kun je op een website ook informatie zoals voorwaarde van levering of garanties aanbieden. Het is net dat beetje extra wat de klant over de streep trekt.

Is er een risico?

In principe is er weinig risico. Je bestelt pas wanneer je de betaling van de klant al binnen hebt. Daarbij heb je geen groot startkapitaal nodig om je voorraad in te kopen. Een investering die je kunt hebben is de aanschaf van de webwinkel. Om het risico nog te verminderen is het zeer slim om goede afspraken te maken met de leverancier en betrokkenen. Zorg ook dat je een aantal producten zelf gezien hebt zodat je inzichtelijk hebt wat de kwaliteit is van de producten die jij verkoopt. Zorgt dat je weet waar het risico ligt en wie er in welke situatie aansprakelijk is. Meestal hebben leveranciers al wel voorwaarden waar de zowel de rechten en plichten van de leverancier als van jou in staan vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*