De seo-technieken voor een website met veel bezoekers!

Wil je graag leren hoe je meer bezoekers op je website krijgt? Bekijk nu snel deze eenvoudige seo-technieken die je direct kunt toepassen op je website. De tips zijn afkomstig van webdesign Almelo en zijn toegepast voor meer dan 55 bedrijven.

Wekelijks je website uitbreiden.

Wil je vindbaar worden dan is uitbreiden essentieel. Direct verkeer genereren is lastig met een klein tot geen budget. Zorg daarom dat je iedere week een aantal nieuwe verse pagina’s aanmaakt met sterke content. De updates van Google worden steeds specifieker en de zoekresultaten zijn tegenwoordig al zeer accuraat. Indien je een bepaalde string intypt dan worden alleen de beste resultaten getoond. Zorg dus dat je zoveel mogelijk pagina’s hebt over diverse zoektermen en gerelateerde onderwerpen.

Start met het optimaliseren van je teksten.

Optimalisatie is extreem belangrijk, want je zorgt er op deze manier door dat de zoekmachine precies weet waar je pagina over gaat. Zo kan de zoekmachine je pagina vaker en beter koppelen aan diverse strings die de bezoekers intypen. De opmaak van je teksten is belangrijk, zorg bijvoorbeeld voor een goede indeling. Maak gebruik van koppen/titels en duidelijke alinea’s. Laat de zoekterm voor die pagina een aantal keer terugkomen in je titels en alinea’s. Meestal hou ik een keyword-density van ongeveer 1.5% aan. Tevens zijn de relevante termen extreem belangrijk voor de kwaliteit van je tekst. Schrijf dus niet alleen over de zoekterm maar gebruik gerelateerde termen. Schrijf je bijvoorbeeld over ‘Chocola’ zorg dan dat je gerelateerde termen gebruikt zoals cacao, cacaobonen, soorten, merken etc.

Begin met inner-linken van je pagina’s.

Inner-linken is het aan elkaar linken van eigen pagina’s binnen je website. Zorg dat indien je informatie over iets geeft en je hebt een aanvullende pagina dat je met een zoekterm linkt naar deze pagina. Alle kleine beetjes helpen en je zult zien dat je vindbaarheid verbetert door deze simpele methode. Ga niet alle pagina’s dom aan elkaar linken, maar link alleen naar echte aanvullende pagina’s waar de bezoeker wat aan heeft. Het bouncepercentage wordt gemeten door de zoekmachines. Zorg dus dat je aanvullende informatie geeft zodat bezoekers zoveel mogelijk van je pagina’s bezoeken. Des te meer pagina’s bezocht worden des te belangrijker je website is.

Linkbuilding combineren met het maken van pagina’s.

Ik vind persoonlijk zelf dat het uitbreiden van je website het belangrijkste is. Je bouwt aan een sterk product en maakt je website alleen maar sterker. Sommige ondernemers zijn bezig met linkbuilding terwijl ze niet meer dan 10 a 15 pagina’s hebben. Deze tijd kunnen ze beter besteden in het verbeteren en uitbreiden van de website. Toch kun je wel linkbuilding proberen te combineren om de bestaande pagina’s iets meer waarde mee te geven zodat ze ook echt gevonden worden. Ik zou 10 links per pagina aanhouden in je eigen branche. Heb je geen tijd om te linkbuilden dan kun je altijd nog gebruik maken van de specialisten van webdesign Enschede.

Deel al je nieuwe pagina’s via alle social media kanalen.

Om je pagina’s snel te laten indexeren kun je je website aanmelden bij Google Webmastertools en ‘Fetchen als Google’. Maar om ook je social media-kanalen te laten groeien kun je iedere nieuwe pagina delen via de social media-kanalen. Doe dit 1x per dag en alleen met sterke pagina’s, anders leest toch niemand je pagina. Zorg dat je de social media-pagina’s ook update met goede kwaliteit van andere websites. Alleen je eigen product promoten wil niemand zien. Je moet laten zien dat je graag kwaliteit deelt en dat mensen een reden hebben om jouw pagina te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*