Adverteren op internet, hoe werkt het?

Tegenwoordig hoor je iedereen over online adverteren. Offline adverteren zoals een advertentie plaatsen in een krant of tijdschrift zijn tegenwoordig niet meert de manieren om je doelgroep te bereiken. Doordat je tegenwoordig kan adverteren op internet is er dus een verplaatsing te zien van offline adverteren naar online adverteren. Je wordt doodgegooid met adverteren op google, adverteren op startpagina’s of zelfs adverteren op Social Media. De vraag is nu eenmaal, “Hoe bereik ik mijn potentiële klanten?”.

Hoe bereik ik online mijn potentiële klanten?

Deze vraag kun je beantwoorden om je af te vragen waar je potentiële klanten zich bevinden, waar zijn ze in het dagelijks leven mee bezig, wat zijn interesses van je doelgroep en wat is het zoekgedrag van je potentiële klant. Door de komst van het internet zoekt tegenwoordig 80% op het internet via de zoekmachine Google naar de eerste vragen en zo is Google dus ook het eerste informatiekanaal wat tegenwoordig de gehele populatie in Nederland dekt. Hierdoor is het dus maar wat belangrijk dat je met je website bovenaan in Google terecht komt. Dit betekent natuurlijk niet dat je enkel op je bedrijfsnaam gevonden dient te worden maar ook op relevante zoektermen zoals je diensten of producten. Dit proces, het zoekgedrag, is namelijk opgedeeld in verschillende stappen.

Het zoekproces in stappen

Allereerst begint het zoekproces op “algemeen niveau”. wanneer je potentiële klant zich in deze fase bevindt, heeft hij of zij nog geen merkvoorkeur en soms zelfs nog geen idee waar hij daadwerkelijk naar op zoek is. Hierbij kan je denken dat wanneer een consument op Google intypt “weekendje weg” de consument nog niet weer waar hij of zij naar toe wil. Wanneer de consument zich heeft georiënteerd komt de consument in fase twee waar hij of zij al iets specifieker op zoek gaat naar wat hij of zij wil. Hier kun je denken aan “weekendje weg in Noord Holland”. In deze fase heeft de consument nog niet besloten in welke plaats hij graag naar toe zou willen gaan. Wanneer de consument ervan overtuigd is dat hij of zij een weekendje weg wil in Amsterdam is het maar wat mooi als ook dan je als aanbieder bovenin Google verschijnt. Dit kan door middel van organische zoekresultaten maar ook door betaalde zoekresultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*