5 voordelen van mobiele VoIP telefoonsystemen

Sinds hun eerste verschijning in het midden van de jaren negentig hebben VoIP telefoonsystemen de zakelijke communicatie aanzienlijk veranderd. Met de wijdverspreide beschikbaarheid van draadloze en 3G en de meest recente 4G-netwerken, wordt VoIP nu veelvuldig gebruikt op mobiele telefoons om mobiele werknemers te ondersteunen en bedrijven in staat te stellen daadwerkelijk telefooncasussen te beheren. Hier bekijken we enkele van de voordelen die mobiele VoIP telefonie zakelijk uw bedrijf kan bieden.

 

1. Gesprekskosten verlagen

Mobiel Zakelijk VoIP breidt de belkostenvoordelen van VoIP telefoondiensten voor bedrijven uit naar mobiele of geografisch verspreide werknemers. Afhankelijk van uw provider en pakket, kunnen medewerkers vanaf hun mobiele telefoon bellen alsof ze op hun werkplek zitten, zonder dat daarvoor extra mobiele kosten worden aangerekend.

Deze functie kan zeer grote besparingen opleveren voor bedrijven met een hoog aantal oproepen tussen personeel en kantoren of hoofdkantoren. Oproepen tussen mobiele telefoons van het kantoor en het personeel kunnen zelfs volledig gratis zijn als beide partijen in het netwerk zijn geïntegreerd. Op deze manier kunnen interne communicatiekosten aanzienlijk worden verminderd.

 

2. Toegang tot Zakelijk mobiel VoIP functies

Door mobiele telefoons te integreren in het bestaande VoIP netwerk van de organisatie, kunnen mobiele medewerkers toegang krijgen tot VoIP functies. Deze kunnen zijn:

  • Voicemail;
  • Doorschakeling;
  • Beller ID;
  • Schaalbaarheid of mogelijkheid om grote aantallen nieuwe gebruikers toe te voegen tegen minimale kosten;
  • Lokale vaste inbelnummers om de gesprekskosten voor klanten te verlagen;
  • Wereldwijde toegang op afstand en locatieonafhankelijkheid;
  • Drie-weg (of meer) conferentiegesprekken;
  • Oproep opname;
  • Gedetailleerde gebruiksrapporten; en
  • Integratie met andere software en hardwareprogramma’s. Deze kunnen klantrelaties mogelijk maken of u kunt gegevens veel sneller delen.

Toegang tot een volledige reeks VoIP-functies op de weg kan ervoor zorgen dat het personeel alle tools krijgt voor het optimaliseren van de productiviteit.

 

3. Functies voor gespreksbeheer uitbreiden naar mobiel personeel

In plaats van afzonderlijke services te hebben voor mobiele apparaten op kantoor en in het personeel, verbetert de integratie van VoIP op uw mobiele apparaat de mobiliteit en productiviteit op de weg. Vertrouwen op mobiele telefoons kan betekenen dat klanten, de mobiele medewerker en de organisatie meer betalen om te bellen.

Met Mobile VoIP kunt u niet alleen deze kosten verlagen of elimineren, maar kunnen werknemers ook hun individuele bedrijfsuitbreidingen onderweg nemen. Dit kan voordelen bieden door de vereisten voor oproepbewaking te vereenvoudigen en de ontvangst in staat te stellen huidige oproepen bij te houden om inkomende oproepen beter door te schakelen.

 

4. Toegang tot VoIP op elk draadloos netwerk

Uw mobiele account is gekoppeld aan uw netwerk. Voor degenen die naar het buitenland of buiten het bruikbare gedeelte van het netwerk reizen, kan dit beperkte of erg dure toegang betekenen bij het maken van oproepen.

Mobiele VoIP is compatibel met elk type draadloos netwerk. Dit kan een draadloos netwerk op uw kantoor zijn, of thuis WiFi, een mobiel breedbandnetwerk of een ander draadloos telefoonnetwerk. Mobiele VoIP kan worden geprogrammeerd om waar nodig tussen verschillende draadloze netwerken te schakelen.

 

5. Brede apparaat compatibiliteit

Een ander voordeel van mobiele VoIP is het feit dat het op verschillende soorten apparaten werkt. U kunt elke smartphone gebruiken, zoals Android-telefoons of iPhones. U hebt ook toegang tot mobiele VoIP op een iPad en natuurlijk uw notebook, netbook of desktop pc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*