Woonschip kopen Groningen

Een woonschip kopen in Groningen of de omgeving hiervan

Niet iedereen kiest per definitie voor de aankoop van een woning. Een van de opties die u heeft, is de keuze voor een woonschip. Wie droomt er niet van, om dagelijks wakker te worden met het rustieke van het water om u heen? Bij een woonschip kopen in Groningen of de omgeving hiervan zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. De aankoop van een woonschip werkt net iets anders, dan de aankoop van een woning. Evenals dat er een verschil zit tussen de aankoop van een tussenwoning en bijvoorbeeld een appartement. In dit artikel leest u meer over de verschillen en hetgeen waarmee u rekening dient te houden.

Teboekstelling bij woonschip kopen in Groningen

Bij een woonschip kopen in Groningen krijgt u te maken met een teboekstelling. Een teboekstelling betekent feitelijk niets meer, dan dat uw schip staat ingeschreven bij het Kadaster en daarbij een brandmerk heeft. Wanneer het schip teboekgesteld staat, verloopt de levering hiervan via de notaris. De notaris voert een aantal controles voor u uit. Deze controles verlopen anders dan bij de aankoop van een woning. Datzelfde geldt voor hetgeen een notaris doet bij de aanvraag van een hypotheek voor de aankoop van een woonschip. Het is om deze reden belangrijk om een ervaren notaris in de arm te nemen.

Soepel en zonder problemen een woonschip kopen in Groningen

Wanneer u een geschikt woonschip gevonden heeft, wilt u deze zo snel mogelijk betrekken. Een woonschip kopen in Groningen gaat het meest eenvoudig, wanneer u hier de hulp van een professionele notaris voor inschakelt. De notaris kan u van advies voorzien en u tevens helpen bij het volledige traject rond de aankoop van het woonschip: van de teboekstelling tot aan de daadwerkelijke levering van het schip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*