Winterjas kopen

De zonnige dagen zijn voorbij en de koude, gure en donkere winterdagen komen eraan. Niet iets waar menig persoon naar uit kijkt, op de wintersportliefhebbers na. Het koude weer verband al je zomerse shirts, jurkjes en rokjes naar de achterkant van je kast en haalt de truien weer naar voren. Het is belangrijk dat jij je goed aankleedt in de winter. Je wilt het namelijk niet te koud hebben. Laagjes, laagjes en nog meer laagjes, dat is het codewoord voor de winter. Mocht je veel fietsen of buiten zijn dan is een warme winterjas ook niet heel onbelangrijk. Bedenk goed wat voor een winterjas jij wilt kopen. Ga voor een trendy maar toch tijdloze winterjas. Warme bontjassen bijvoorbeeld. Fijne dikke jassen die je veel warmte geven en nog jaren mooi blijven.

Waar moet je op letten bij het kopen van een jas?

Een winterjas koop je vaak voor twee seizoenen. Het is daarom belangrijk dat je een winterjas kiest waar je volgend jaar niet op uit gekeken bent en die goed bij jouw lichaam past. We geven hieronder een aantal tips waar je op moet letten my response.

Lengte

Ben jij niet zo groot? Ga dan voor een kort model en accentueer de taille. Ga je voor een lang model, dan lijk je alleen maar kleiner en dat is niet de bedoeling.

Wol

Zorg dat er voldoende wol in je jas zit, dit zorgt namelijk voor extra warmte! Er moet zo’n 60-70% wol in de jas zitten.

Kleur

Het is natuurlijk heel gaaf om een winterjas met een druk motief te kopen en zeker als dat dit seizoen helemaal in is. Maar op een dergelijke winterjas raak je sneller uitgekeken en grote kans dat je het jaar erop een andere winterjas wilt. Ga daarom voor een neutrale kleur.

Warm de winter door

Een winterjas dient er in ieder geval voor dat je warm naar buiten kunt als het vriest. Heb jij een neutrale winterjas, dan kun je natuurlijk wel gaan voor een leuke gekleurde muts of handschoenen en een bijpassende sjaal. Pimp je jas zoals jij dat wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*