Winkelen bij modeketen Primark

Primark is een populaire modeketen waar tegenwoordig steeds meer mensen naar toe gaan. Hier kun je voor een scherpe prijs kleding kopen. Door het grote assortiment zul je altijd wel een kledingstuk naar wens vinden.

Het succes van Primark

Hoewel Primark slechts een zevental jaren in Nederland actief is, is het concept al veel ouder. De eerste winkel werd namelijk in de jaren zestig van de vorige eeuw geopend in Dublin. In Ierland volgden al snel andere vestigingen en het succes was geboren. In de jaren zeventig werden in Groot-Brittannië diverse winkels geopend. Pas veel later, in 2006, volgde het Europese vasteland. Spanje was het eerste land waar enkele Primarks de deuren openden. In 2008 volgde Rotterdam. Heden ten dage zijn er meer dan 300 winkels in Europa en dit aantal winkels zal door het doorslaande succes alleen maar groter worden.

Bij Primark kun je allerlei verschillende soorten kleding kopen. De winkels hebben gelijkenissen met H&M qua kleding, maar zijn veel groter opgezet. De grotere winkels hebben een oppervlakte van duizenden vierkanten meter. Naast kleding verkopen ze ook accessoires zoals tassen en sieraden. Ook schoenen vinden gretig aftrek. De winkels zijn vooral opgezet voor vrouwen, maar ook voor mannen is er nog voldoende kleding te vinden. Bovendien kunnen ook kinderen kleding kopen.

Goedkope kleding

De kleding bij Primark is goedkoop, maar ze hebben een alles behalve goedkoop imago. De winkels zijn uitgekiend ingericht en dit zorgt er voor dat ze geen goedkoop imago hebben. Dit in tegenstelling tot winkelketens zoals Zeeman en Wibra. De kleding die bij Primark wordt aangeboden is zelfs van goede kwaliteit. Dit komt door lage marges, geen (dure) reclamecampagnes en het goedkoop inkopen van kleding. De kleding voor de meer dan 300 winkels wordt in grote partijen ingekocht, waardoor de prijs laag kan worden gehouden. Hierdoor profiteer jij als klant natuurlijk door veel geld te besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*