Waarom is outplacement belangrijk?

Het is een verhaal dat veel CEO’s maar al te goed kennen. Sommige personeelsleden presteren ondermaats en het bedrijf heeft te maken met bezuinigingen op de begroting – u besluit uw verliezen te beperken en bepaalde werknemers te ontslaan. Maar het inkrimpen van het personeelsbestand is nooit eenvoudig geweest. Zowel de werknemers als de managers zullen ongetwijfeld emotionele beroering ondergaan terwijl ze zich voorbereiden op deze nieuwe transitie. Om dit proces te vergemakkelijken, kan het bedrijf besluiten om een ​​outplacementaanbieder te zoeken. Maar waarom is outplacement eigenlijk zo belangrijk?

Dus waarom is outplacement belangrijk? Welnu, naar verluidt bieden vier op de vijf werkgevers outplacementdiensten aan, variërend van hulp bij het hervatten en loopbaancoaching tot het identificeren van banenkandidaten, wat bewijst dat velen denken dat het een impact heeft op hun bedrijfsresultaten en bedrijfsmerk, maar er zijn ook veel andere redenen.

We weten dat outplacement de belangrijkste ontslagvergoeding is voor zowel de werknemers als het bedrijf. Voor werkgevers biedt outplacement voordelen die middelen kunnen besparen die kunnen worden besteed aan organisatorische en juridische kosten die kunnen ontstaan ​​tijdens beëindiging van het werk. Voor de medewerkers stelt deze service hen in staat financieel te overleven tijdens de transitie, en dit snel en succesvol te doen. Laten we alle redenen in detail bekijken:

Ten eerste: wat is een outplacementdienst?

Outplacement is de ondersteunende dienst die door verantwoordelijke organisaties wordt geboden om ontslagen werknemers te helpen bij de overgang naar nieuwe banen en hen te helpen zich te heroriënteren op de arbeidsmarkt.

Doorgaans bieden de beste outplacementfirma’s de ontslagen werknemers een up-to-date outplacementtraining en topadvies voor het zoeken naar een baan, om ervoor te zorgen dat ze in de kortst mogelijke tijd op hun perfecte baan worden geplaatst. De begeleiding bij het zoeken naar een baan omvat normaal gesproken het opstellen van een cv, het voorbereiden van sollicitatiegesprekken en de beoordeling van vacatures.

Sommige rapporten beweren dat wederopbouw de belangrijkste reden is waarom bedrijven op zoek gaan naar outplacementdiensten, maar wat zijn andere verklaringen? Werkgevers hebben mogelijk een outplacementdienst nodig als hun bedrijven:

  • Verkleinen
  • Reconstructie
  • Slecht presterende
  • Slecht presterende personen hebben
  • Fusies en overnames hebben
  • Operationele kosten verlagen
  • Geconfronteerd met onzekerheid van het economische klimaat
  • Veranderen van de strategische richting
  • Ondersteunen van hun personeel bij loopbaanverandering

 

Het belang van outplacementdiensten voor werknemers

Nu u begrijpt waarom een ​​bedrijf externe outplacementondersteuning nodig heeft, gaan we eens kijken waarom de service in populariteit is gegroeid en waarom outplacement belangrijk is:

1. Outplacement verbetert de retentie en productiviteit

Inkrimping van het personeelsbestand, ontslagen en andere soorten ontslag van werknemers hebben doorgaans een negatief effect op het moreel en de productiviteit van het resterende personeel. Maar als het goed wordt aangepakt, kan het hele proces de toewijding en motivatie van de overgebleven medewerkers vergroten.

Outplacementdiensten aanbieden aan de ontslagen werknemers is een manier om de overgebleven werknemers te laten zien dat ze gewaardeerd worden en dat de werkgevers een ‘geweten’ hebben, wat een positieve invloed kan hebben op hun moreel, toewijding, retentie en productiviteit.

 

2. Outplacement vermindert het risico van juridische stappen

Het verdedigen van een onwettige beëindiging is duur en tijdrovend, schaadt het moreel van het resterende personeel en kan de reputatie en perceptie van het bedrijf schaden. Het zoeken naar outplacementdiensten kan het bedrijf helpen passende maatregelen te nemen wanneer sommige werknemers worden ontslagen. Het aanbieden van een outplacementpakket als onderdeel van een vertrekvergoeding kan de angst van de ontslagen werknemers verminderen en daarmee het risico op rechtszaken.

 

3. Outplacement beschermt uw bedrijfsmerk

Het merk en het imago van een bedrijf zijn tegenwoordig alles. Outplacement versterkt een positieve kijk op het bedrijf door het personeel en de gemeenschap. Grote outplacementbedrijven promoten een uitstekende zakelijke reputatie, tonen de toewijding van uw bedrijf aan huidige en voormalige werknemers en laten zien dat het bedrijf in staat is om de oplossingen te promoten die moderne professionals nodig hebben, zoals toegang tot overdrachtsopties, netwerkverbindingen en vacaturesites.

Bovendien behoudt het onderhouden van een uitstekende relatie met het ontslagen personeel niet alleen het imago van het bedrijf, maar zorgt het er ook voor dat toekomstige contacten met hen positief zijn.

 

4. Outplacement kan een bespreekbaar ontslagvergoeding zijn

Tegenwoordig gebruiken de meeste bedrijven outplacement als een ‘onderhandeling’ tijdens een onderhandeling over individuele compensatie. Outplacementpakketten bieden de beëindigde werknemers enkele tastbare voordelen in vergelijking met andere vertrekvergoedingen, waarvan de meeste duur zijn.

 

5. Outplacement ondersteunt bedrijfswaarden

De meeste bedrijven hebben kernwaarden die laten zien hoe waardevol hun personeel is. Er zijn substantiële gegevens die de verbinding tussen waarde gedreven organisaties en productiviteit op lange termijn ondersteunen. Het aanbieden van outplacementpakketten aan de werknemers toont aan dat de kernwaarden van het bedrijf niet alleen gemeenplaatsen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*