Waarom Sixton werklaarzen belangrijk zijn

Buiten dat werklaarzen bij sommige beroepen gewoon verplicht zijn, zijn er een aantal redenen waarom goede werklaarzen belangrijk zijn tijdens het uitoefenen van je beroep. Het is niet voor niets een essentieel onderdeel van je werk outfit, want het beschermt je voeten tijdens het uitvoeren van je werk. Toch hebben veel mensen moeite met het vinden van de juiste werklaarzen. Dit heeft er mee te maken dat er veel verschillende soorten werklaarzen zijn en daarnaast zijn er zelfs verschillende veiligheidsklassen die vragen om verschillende typen veiligheidslaarzen.

sixton werklaarzen kopen

Het aanbod Sixton werklaarzen groeit

In de afgelopen jaren is de kwaliteit van de werklaarzen aanzienlijk verbeterd. Ze zijn tegenwoordig te verkrijgen in allerlei typen en modellen. Door deze keuze heb je niet meer de verplichting om van die standaard, grote zwarte schoenen te kopen. Waar we zien dat veiligheid altijd het uitgangspunt is geweest, zien we tegenwoordig steeds vaker dat stijl ook mee gaat spelen in de keuze voor een goede werklaars een van de aanbieders van geschikte werklaarzen die zowel stijl als stevigheid bieden is Sixton Werklaarzen. Toch blijft de veiligheid natuurlijk het belangrijkst, maar het is een goed teken dat er in ieder geval keuze is in de vorm en de stijl van de werklaars. Elke sector heeft daarnaast zijn eigen eisen voor een type werklaars. In verschillende beroepenvelden is bijvoorbeeld een ijzeren neus essentieel, waarbij bij andere beroepenvelden een antislip zool weer heel erg belangrijk is.

Antislip zolen

De antislip zool is populair in verschillende sectoren, zoals de facilitaire sector. De schoenen moeten hier goede stabiliteit bieden. Er wordt soms gewerkt op glibberige vloeren, waarbij een antislip zool goed helpt. Daarnaast komt het hier vaak voor dat de schoenen waterdicht of waterafstotend moeten zijn. In deze sector komt het daarnaast vaak voor dat gekozen wordt voor een veiligheidsneus in de schoen, omdat die de voet goed beschermt wanneer er iets op zou vallen.

Magazijnwerk

Tijdens het werken in een magazijn komt het vaak voor dat er gewerkt wordt met zware materialen, zoals pallets. Voor de bescherming van de voeten zijn werklaarzen met de normeringen S1, S1p, S2 of S3 verplicht. Dit betekent dat er sowieso stalen neuzen in de schoenen moeten zitten om de voeten te beschermen, maar daarnaast moet de schoen ook over een stevige zool beschikken. Dit zijn de verschillenen tussen de normeringen:

  • S1: Schoen met verstevigde neus en antistatische eigenschappen
  • S1P: Alles van S1 + tussenzool tegen penetratie van onderaf
  • S2: Alles van S1 + waterafstotende eigenschappen
  • S3: Alles van S1 + S2 met tussenzool tegen penetratie van onderaf

Werken met metaal

Wanneer je werkt met metaal is het belangrijk dat de werklaarzen bestand zijn tegen hitte. Denk aan beroepen zoals lasser. Voor zulke beroepen bestaan speciale werklaarzen. Door het dragen van deze bijzondere werklaarzen kan er op een veilige manier gewerkt worden met gevaarlijke machines. Dit alles om de veiligheid van de voeten en van de werkers te garanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*