Waar bestaat een or training uit?

Ondernemingsraad training en begeleiding

OR Training, hoe werkt dat?

Medewerkersparticipatie is enorm belangrijk voor iedere onderneming en iedere arbeidskracht. De vorm van participatie moet natuurlijk goed passen bij het bedrijf; vaak acteert de OR op basis van de <a title="wet op de ondernemingsraden" href="http://ct2 check here.nl/wet-op-ondernemingsraden/”>Wet op de Ondernemingsraden (WOR), maar dat hoeft niet het enige uitgangspunt te zijn…

Een goede OR-cursus, bestaat uit een 3-fasenplan van pré-traject, de OR-training en nog een after-traject.

Voordelen OR-Cursus

Het voortraject van een gangbare ondernemingsraad cursus, bevat onder andere een vragenlijst waarbij veel factoren die van invloed zijn op de OR-trainingen in kaart worden gebracht. Aan de hand van die resultaten, wordt de OR-training daadwerkelijk ‘op maat’ in elkaar gezet. De ondernemingsraad training zelf is in elkaar gezet, met vooraf afgestemde onderdelen die precies aansluiten bij de ondernemingsraad en de opdrachtgever.

Intake-moment OR Training

Een OR-Training die past bij jouw OR, jouw organisatie en jouw situatie. In een eerste gesprek, wordt gezamenlijk met de ondernemingsraad bepaald en verkend waar de ondernemingsraad problemen heeft.

Samen wordt er bekeken wat passened is bij de OR en wat benodigd is. De OR-trainer maakt met alle plezier een voorstel voor een OR-training.

De ondernemingsraad training

Op basis van het intake-moment en het voortrajct, wordt de vorm van de or-training gemaakt.

Natuurlijk s de ondernemingsraad trainer zeer ervaren en daardoor enorm flexibel in wat zich tijdens de ondernemingsraad training afspeelt aan vragen en discussies. Tijdens de OR-training is een belangrijke plaats belegd voor instructie, oefenen en presentateren.

Van de ondernemingsraadleden wordt gedurende de ondernemingsraad cursus een actieve bijdrage verwacht. Daardoor komen de vaststellingen en taken het beste tot zijn recht en kan de aanwezige het meeste leren. Onderwerpen die bijvoorbeeld ter sprake komen zijn: de manier waarop de or functioneert intern, kwaliteiten, inhoudelijke subjects, wet- en kennisonderwerpen, omgeving en ervaring, waar sta je als ondernemingsraad en hoe wordt er omgegaan met de bestuurder.

Aan het begin van de OR-cursus krijgt iedereen een werkboek met inhoudelijke informatie over de ondernemingsraad training en trainingsmateriaal. Elk werkboek heeft bijvoorbeeld de resultaten van het voortraject.

Afsluiting OR cursussen

Elke ondernemingsraad OR-training wordt afgesloten met het onderdeel ‘Names & Numbers’: over alle tijdens de OR-cursus gemaakte beslissingen worden afspraken gemaakt over wanneer het klaar moet zijn en wie zich daarvoor gaan inzetten.

Na de OR-trainingen

Na de onderneminsraad training, als de OR het geleerde uit de OR-cursussen daadwerkelijk heeft doorgevoerd, wordt er een evaluatiemoment (natraject) georganiseerd. De uitkomsten van dit eveluatiemoment, worden daarna vergeleken met nulmeting. Hierdoor is het resultaat ook echt meetbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*