Veilig tillen met vacuümtechniek

Een van de onderbelichte kennis van vacuümtechniek is veilig heffen. Het maakt niet uit of u 70 kg of 70 ton opheft, u moet weten dat het veilig is om iets op te tillen. Zelfs bij een stroomstoring! Schmalz vacuümtechniek zorgt voor regelbare veiligheidsmaatregelen.

In tegenstelling tot de meeste hefmethoden kunt u zien of het veilig is om op te tillen. Een vacuümmeter toont het niveau van het vacuüm aan waarin diverse zones getoond worden in kleuren. De kleur groen geeft aan dat het veilig is om te liften. Een stijgende vacuümindicator is een perfecte indicator voor veilig opheffen. Heeft u al geheven en dat het vacuümniveau begint te dalen? Het alarm vraagt ​​u dan om de lading zo snel mogelijk op de grond te zetten. De oorzaak van dit soort fouten is meestal gerelateerd aan de kwaliteit van het product. Bijvoorbeeld de verschijning van een plotselinge barst. Als er sprake is van scheuren of andere kwaliteitsgerelateerde problemen, kunnen deskundige ingenieurs u helpen om dit op te lossen.

 

Vacuümklep van een topmerk

Grotere bedrijven hebben eigen vacuümkleppen ontwikkeld. Deze vacuümklep garandeert het vacuümniveau, zelfs als er een stroomstoring optreedt. De vacuümklep heeft een positief signaal nodig om de status te veranderen. In het geval van een stroomstoring blijft de klep in de huidige positie vergrendeld.

Als deze standaard veiligheidsvoorschriften onvoldoende zijn, zijn er een aantal veiligheidsvoorzieningen ontwikkeld om de veiligheid te verhogen!

  • Veiligheidsafgifte systeem
  • Overbelastingsbeveiligingssysteem
  • Dubbele vacuümsystemen
  • Zuignappen met losstaande vacuümtanks
  • Geen ontlading tijdens het hanteren

 

Veiligheidsafgifte systeem

Vacuüm hefsystemen hebben tegenwoordig een twee actie controle. Om de bediener te ontladen, moet u twee knoppen tegelijkertijd indrukken. Dit is een veiligheidsvoorziening om onbedoeld ontlading door de exploitant te vermijden. Om menselijke fouten volledig uit te sluiten is er bovendien een veiligheidsafgifte systeem ontwikkeld. Door dit systeem wordt het loslaten uitgeschakeld tijdens het opheffen

 

Dubbele vacuümsystemen

Er zijn altijd situaties die extra veiligheidsvoorschriften vragen. Denk aan een bouwgebied in het midden van een stad, stadiongebouw of de mogelijkheid van scheuren. In dit soort situaties ontwerpen we een dubbel vacuümsysteem. De vacuümtank is verdeeld in twee compartimenten. Beide vacuümtanks zijn verbonden met de helft van de zuignappen even verdeeld. Of elke zuignap is ontworpen als een dubbele kamer zuignappen. Zelfs als een van de vacuümsystemen uitvalt, blijft het de lading veilig vasthouden.

 

Veilige opheffing van 70 ton met vacuümtechnologie

Elke zuignap is ontworpen als een gescheiden vacuümapparaat met zijn eigen vacuümtank. Als één zuignap mislukt, zou het geen effect hebben op de andere zuignappen. In de schuifregelaar ziet u de grootste vacuüm systemen. De vacuum lifter wordt gebruikt voor het hanteren van staalplaten in diverse industrieën tot 70 ton! Meer weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*