Thuiskomen met slecht nieuws

Thuiskomen met slecht nieuws doet natuurlijk niemand graag. Maar helaas zijn er veel heftruckchauffeurs die dat wel doen. Dat kan zijn omdat ze hun baan zijn kwijt geraakt door een ongeluk met een heftruck. Daarbij kan iemand betrokken zijn geraakt die op het verkeerde moment op de verkeerde plek stond. Om deze reden zijn medewerkers met een BHV diploma van groot belang.

Nog teveel ongelukken

Ongelukken op de werkplaats gebeuren jammer genoeg nog veel te veel. Veel mensen die erbij betrokken raken lopen ernstig letsel op en hebben de rest van hun leven last van de gevolgen die het met zich meebracht. Het aantal ongelukken per jaar zit rond de 6 of 7 personen. Dit zijn dan ongelukken met een fatale afloop. Er gebeuren ook ongelukken met mindere fatale afloop, hierbij komt de desbetreffende persoon er beter vanaf dan die andere zes tot zeven dodelijke ongelukken. Wat ook regelmatig voorkomt is dat ongelukken wel gebeuren, maar niet worden gemeld, omdat het als iets kleins wordt gezien. Alle ongelukken moeten worden geregistreerd. Maar omdat niet iedereen een ongeluk netjes aangeeft bij zijn of haar werkgever, zijn daarom ook niet alle cijfers wat betreft bedrijfsongevallen even betrouwbaar. Dat maakt het moeilijker om een betrouwbaar overzicht te geven.

 

Ze kunnen ingrijpen als er ongelukken dreigen te gebeuren, of de gewonde behandelen. Ieder bedrijf is verplicht om in het bezit te zijn van ten minste een EHBO koffer. Door deze maatregel in te voeren is het te hopen dat er minder ongelukken zullen gebeuren in de toekomst. Volg bijvoorbeeld bij BLOM opleidingen de bhv cursus Eindhoven. Klik hier voor de bhv cursus eindhoven van BLOM.

 

Verzekering

Door heel het land worden cursussen gegevens om mensen op te leiden tot heftruckchauffeur. Het is niet vanzelfsprekend dat men ook meteen slaagt, maar ze doen in ieder geval veel kennis en vaardigheden op. Deze kennis en vaardigheden kunnen ze toepassen in de praktijk en meenemen naar de volgende werkgever. Er zijn veel werkgevers in Nederland in het intern transport die aan hun werknemers die eis stellen om in het bezit te zijn van een heftruckcertificaat. Er zijn ook werknemers werkzaam op de heftruck die niet in het bezit zijn van een certificaat voor het heftruck rijden. Dit is niet strafbaar, maar voor de werkgever is het verstandiger om iemand in dienst te nemen die weet waar hij mee werkt en wat de gevaren kunnen zijn van zijn acties. Voor de verzekering maakt het weinig uit, aangezien je met een heftruck certificaat niet automatisch verzekerd bent tegen eventuele schade die je rijdt met je heftruck. Daarvoor is je werkgever volledig verzekerd, tenzij je zelf roekeloos aan het rijden bent of onder invloed van drugs en alcohol.

Een heftruckcertificaat halen hoeft niet veel te kosten, aangezien je al voor weinig geld een cursus kunt gaan volgen. Zo’n cursus volgen duurt ongeveer een of twee werkdagen. In die dagen leer je niet alleen de theorie en de praktijk, maar ook hoe je deze twee samen combineert. Zo word je heel eenvoudig een gecertificeerde heftruckchauffeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*