Schuimbeton kopen

Schuimbeton kopen in verschillende situaties interessant

Bij de bouw van een nieuwe woning of het renoveren van een bestaande woning kan schuimbeton kopen een goed idee zijn. Schuimbeton kent verschillende toepassingen. Het wordt onder meer gebruikt vanwege de sterk isolerende werking hiervan. Naast het gebruik van schuimbeton als isolatiebeton, kunt u het materiaal ook gebruiken als renovatiebeton of  als basis bij de aanleg van een thermovloer. In dit artikel leest u meer over het gebruik van schuimbeton in nieuwe en bestaande woningen. Heeft u bij de uitvoering van renovatiewerkzaamheden al eens gebruik gemaakt van schuimbeton?

Schuimbeton kopen en verwerken in uw woning

Schuimbeton kopen om een thermovloer aan te leggen, betekent dat er een laag van minimaal 35 centimeter van dit materiaal gebruikt wordt. De isolerende werking maakt dat uw energieverbruik afneemt. Dat geldt in het bijzonder voor de combinatie van een thermovloer met schuimbeton en vloerverwarming welke dan wordt afgewerkt met een afwerkvloer. Schuimbeton valt goed te combineren met vloerverwarming. Het voordeel van vloerverwarming is het feit, dat massa (de afwerkvloer) warm wordt en voor het comfort in de woning zorgt. Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig vrijwel standaard van vloerverwarming voorzien.

Toepassingen na schuimbeton kopen

Niet alleen is schuimbeton kopen interessant voor het aanleggen van een thermovloer met of zonder vloerverwarming. Ook kunt u schuimbeton gebruiken voor het vullen en/of isoleren van de kruipruimte onder uw woning. Het is vaak een loze ruimte, die bijvoorbeeld gebruikt wordt voor de opslag van materiaal. Het isoleren hiervan heeft een positief effect op uw maandlasten. Ook voor het uitvullen van de fundering bij nieuwbouw en bijvoorbeeld bij het funderen van houtskeletbouw wordt schuimbeton kopen aangeraden. NIB Leek is een Nederlandse partij, die gespecialiseerd is in de levering van schuimbeton. Zij kunnen u meer vertellen over de toepassingen van het materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*