Schudzeef, Trommelzeef of Sterzeef voor uw onderneming

De functionaliteit van een zeef is voor iedereen bekend, maar wist je dat de techniek van het zeven op allerlei niveau’s gebruikt wordt? Op consumenten niveau, maar ook op industrieel niveau. Zeven worden voor diverse werkzaamheden gebruikt, waaronder het zeven naar goud of andere grondstoffen. Maar welke soorten zeven zijn er allemaal?

De schudzeef

De schudzeef is al tijden een belangrijke zeef die door veel bedrijven wordt gebruikt. Men noemt een schudzeef ook wel een trilzeef. Schudzeven worden al jaren gebruikt en de functionaliteit verandert niet. Het enige wat verandert is het feit dat de schudzeven steeds efficiënter worden, met betrekking tot de energievoorziening, het gebruik en de levensduur van de apparaten. Met behulp van de schudzeef kunnen er verschillende materialen gezeefd worden, waaronder zand, puin, asfalt, asbest, compost en nog veel meer.

De trommelzeef

Waarschijnlijk heb je de meest geavanceerde trommelzeven al voorbij zien komen op Discovery Channel. Schudzeven en Trommelzeven worden vooral gebruikt tijdens het zoeken naar goud. Grond en keien worden met behulp van een trommelzeef of een schudzeef ontdaan van de grotere keien. Hierna wordt er met behulp van “slushboxes” het goud opgevangen. Goud is nou eenmaal zwaarder en blijft als residu achter in de slushboxes. Met een trommelzeef wil men hetzelfde bereiken als een schudzeef, het enige verschil is dat het resultaat bereikt wordt met een draaiende trommel.
Ook trommelzeven zijn er in verschillende soorten en maten en kun je op maat laten maken door verschillende specialisten.

De sterzeef

De sterzeef is een zeef die materialen van elkaar scheidt met behulp van draaiende sterren. De kleine materialen vallen tussen de draaiende sterren door. Ook de sterzeven zijn er in verschillende maten en beschikbaar voor vooral het scheiden van producten zoals afvalmaterialen. Sterzeven worden minder gebruikt dan schudzeven en trommelzeven.

Een groot voordeel van het op maat laten realiseren van een schudzeef, trommelzeef of een sterzeef is het feit dat je zelf kunt bepalen hoe groot de zeef moet zijn. Wordt de zeef vooral voor kleine projecten gebruikt en is het belangrijk dat bijvoorbeeld de schudzeef gemakkelijk verplaatst kan worden? Veel ondernemers zijn op zoek naar mobiele zeven. Mobiliteit is belangrijk en kan puur op maat worden aangepast. Natuurlijk zijn er verschillende formaten van zeven. De mobiliteit van de grotere zeven is een stuk minder, daarom is het gewoonlijk dat de grotere zeven voor een langere tijd op een bepaalde locatie blijven staan. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel moeite het kost om een schudzeef met slushboxes te verplaatsen in het programma Gold mining op Discovery Channel.

Iedere zeef heeft zijn voor- of nadelen en is goed te gebruiken voor bepaalde type materialen. Schudzeven en trommelzeven zijn de meest bekende zeven en worden het vaakst gebruikt om diverse fijne materialen te zeven en te scheiden. Sterzeven worden vooral gebruikt om de grotere materialen van elkaar te scheiden.

Wie gebruiken de zeven?

Zeven worden gebruikt door diverse soorten ondernemers. Hierbij kun je denken aan goudzoekers, afvalscheiders en andere soorten ondernemers die materialen van elkaar moeten scheiden en de grondstoffen moeten gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*