Schoolkeuken

Het inrichten van een schoolkeuken

Het indelen van keukens is ontzettend belangrijk. Dit moet namelijk efficiënt gebeuren. Dit geldt niet alleen voor een professionele keuken of een bedrijfskeuken, maar zeker ook voor een schoolkeuken. Er is immers zeer veel bedrijvigheid in en om de kantine van een school in de pauzes. Er moet dan snel een doeltreffend gewerkt kunnen worden om iedereen tijdig te kunnen bedienen. Dit is immers ook belangrijk voor de leerprestaties van de leerlingen en studenten. Houd hier dan ook rekening mee.

Hulp van een professional

In zulke situaties is de hulp van iemand met ervaring nooit weg. Iemand die weet wat er nodig om de ideale schoolkeuken samen te stellen. Welke machines zijn nodig? Waar moeten ze staan? Waar moet je op letten? Het zijn allemaal vragen waarop het antwoord snel gegeven kan worden door iemand die dit al vaker dan eens heeft meegemaakt. Schroom dus ook niet om tips en adviezen te vragen. Zo kan de ideale keuken direct worden samengesteld.

Meer dan efficiëntie

Er is meer om rekening mee te houden. Het is namelijk ook zo dat er allerlei keurmerken en wetten zijn waaraan een keuken moet voldoen. Dit geldt dus ook voor schoolkeukens. Denk bijvoorbeeld aan arbowetgeving. Het is belangrijk dat de werkplek zo is ingericht dat er geen ongelukken of andere ongevallen kunnen plaatsvinden. Dit betekent dus dat er geen gevaarlijke situaties mogen ontstaan. Denk anderzijds bijvoorbeeld ook aan brandveiligheid. Zowel het tegen kunnen gaan van brand als de mogelijkheid een vrije doorgang te hebben als de brand uitslaat zijn belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*