Politie chat over loversboys

Om de drempel voor jongeren te verlagen om te praten over loverboys gaat de politie chatten met ze. De politie hoopt op deze manier meer zicht te krijgen op problemen en loverboys.

Politie gaat chatten met loverboys

Veel jongeren vinden het lastig om naar de politie te gaan, door te chatten met ze stellen jongeren makkelijker vragen over het onderwerp, omdat ze zich vertrouwd voelen achter hun computer en zo toch anoniem zijn. Echte rechercheurs van de politie zullen achter de computer plaats nemen om te chatten met de jongeren. Veel jongeren hebben vragen over loverboys is gebleken en deze manier lijkt echt de geschikte manier om deze vragen te beantwoorden.

Loversboys zoeken online naar slachtoffers

Uit recent onderzoek van de politie is een duidelijk beeld naar voren gekomen dat loverboys steeds vaker online hun slachtoffers zoeken. Ze gebruiken bekende sociale media netwerken zoals twitter, instagram en ook facebook wordt gebruikt. Daarnaast worden er kleinere chat sites gebruikt waar anoniem praten kunt met vreemden. Ze proberen het vertrouwen van hun slachtoffers langzaam te winnen en sturen uit op echte afspraken, waarna hun houding na een tijdje zal veranderen. Veelal zijn ze slachtoffers die ze uitzoeken erg onzeker. De loverboys lijken hier echt oog voor te hebben. Deze werkwijze van online zoeken naar slachtoffers blijkt al langere tijd voor te komen. Loverboys passen steeds hun werkwijze aan en de politie probeert hierop te anticiperen. Volgens de politie is het belangrijk om jongeren continu te wijzen op de gevaren en ze bekend maken met de methodes van loverboys.

Ook blijft de politie doorgaan met hun programma waarbij ze voorlichting geven op scholen. Deze aanpak blijkt ook erg goed te werken. Jongeren zijn geïnteresseerd in het onderwerp en luisteren vaak aandachtig. Het komende jaar staan er veel veel voorlichtingen gepland. Daarnaast zal het komende jaar gekeken worden of het chatten met jongeren ook op andere vlakken kan worden toegepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*