Piano kopen, waar moet je op letten?

Het kopen van een piano is niet iets wat je even ‘zomaar’ doet. Het is immers een instrument wat nog jarenlang meegaat en daarom is het belangrijk goed na te denken over de aanschaf van een instrument. Allereerst moet dit instrument natuurlijk doen waar hij voor gemaakt is: prachtige muziek maken. Daarnaast zijn er nog een aantal andere zaken die ervoor zorgen dat er over de aanschaf van een piano goed nagedacht moet worden. Om maar een voorbeeld te geven: de kleur. Bijzonder smaakgevoelig en daardoor iets waar u zeker aandacht aan moet besteden. Piano kopen?

Een piano als eyecatcher

Een piano is niet alleen prachtig door de muziek die eruit komt. Het instrument scoort ook veel punten door het prachtige uiterlijk en de uitstraling. Mensen die instrument kopen, willen deze dan ook graag ergens in het zicht hebben staan. Bijvoorbeeld midden in de woonkamer of in een aparte ruimte (waar enkel het instrument staat). Piano’s zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Meestal is dit zwart, houtkleur (bruin) of wit. Welke kleur u het best kunt kiezen, is volledig afhankelijk van uw eigen smaak.

Een nieuwe piano of een tweedehands piano?

Wanneer u van plan bent dit instrument te kopen, kunt u misschien twijfelen over of dit een nieuwe of tweedehands piano moet zijn. Ook dit is weer afhankelijk van smaak een voorkeur. Tweedehands piano’s zijn erg populair doordat ze over karakteristieke eigenschappen beschikken. Eigenschappen die een ‘nieuwe’ piano vaak nog niet heeft. Daarnaast is een tweedehands piano al ingespeeld. Iets wat veel muziekliefhebbers weten te waarderen.

Waar op te letten bij het kopen van een piano

Er zijn een aantal dingen waar u op kunt letten tijdens het kopen van een piano. Bij het kopen van een tweedehands piano adviseren wij bijvoorbeeld goed te kijken naar het klavier. Ziet het klavier er nog goed uit? Wat is uw eerste indruk van de klank van de piano? Ook kunt u kijken naar beschadigingen op de kast van de piano. Wilt u weten hoe oud de piano precies is? Raadpleeg dan het serienummer. Via een catalogus kan vervolgens opgezocht worden hoe het instrument precies is.

Daarnaast raden we altijd aan om iemand mee te nemen die verstand heeft van piano’s. Deze persoon kan het instrument technisch goed nalopen, zodat u zeker weet een goede piano te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*