Perfecte eetbeleving

Samen met een groep vrienden, familie of je partner lekker uit eten. We doen bijna niets liever. Een heerlijke maaltijd verorberen onder het genot van een wijntje en in het bijzijn van de personen om wie je geeft. Eten speelt steeds een belangrijkere rol in ons leven. We willen gezond doen en tegelijkertijd genieten. Het moet goed eten zijn, maar wel betaalbaar. Door onze specifieke wensen en toch uiteenlopende wensen, komen er steeds meer restaurants bij. We willen de passie voelen die in het eten is gestopt. De ambiance moet kloppen en het personeel moet vriendelijk zijn. Het eten kan namelijk nog zo lekker zijn, maar als de bediening chagrijnig, stug en nors is, kom je er waarschijnlijk nooit meer terug. In een restaurant moet alles kloppen. Je moet de perfecte eetbeleving creëren.

Laat alles kloppen

Afhankelijk van het restaurant dat je runt, pas je de sfeer aan. In een eetcafé ga je namelijk geen luxe en gekleurde lampen hangen, is niet alles modern en draai je geen lounge muziek op de achtergrond. Daar moet de sfeer gezellig zijn, de verlichting sfeervol en de meubels zijn het beste als ze uit donkerhout bestaan. Ga je eten in een nieuw en fancy restaurant zie je veel strakke meubelen en een witte bar die door blauw of roze licht wordt benadrukt. Horeca verlichting is erg belangrijk voor het gevoel dat je wilt creëren. Licht beïnvloedt namelijk de stemming van mensen. Ga je voor trendy en luxe dan hoor je ook vaak lounge muziek op de achtergrond. Het is ook mogelijk dat je een Italiaans restaurant runt. Zorg dan voor Italiaanse accenten. De muziek pas je hier op aan, de menukaart en de gehele huisstijl. Je moet zorgen dat het totaalplaatje klopt. De bediening moet vriendelijk zijn en ook de kleding van de bediening moet passen bij de stijl van het restaurant en ook de menukaart moet naadloos passen bij de beleving die je de mensen mee wilt geven. In een all you can eat restaurant is de verlichting vaak wat feller en wat ongezelliger. De horeca verlichting in een Frans restaurant is juist heel intiem. Om mensen een unieke beleving te geven, zorg je dat alles tot in de details is uitgewerkt.

Kracht van licht

Zoals hierboven al genoemd beïnvloedt licht onze gevoelens. Door het licht kunnen we ons heel moe voelen of juist heel fit. We kunnen er ontspannen van worden, maar ook heel gejaagd. Licht kan ons inspireren en ons demotiveren. De juiste verlichting is daarom erg belangrijk. Door die zorgvuldig uit te zoeken kun je de juiste sfeer bepalen in jouw restaurant. Goed gekozen licht kan jouw eten op de juiste manier belichten. Hierdoor wordt de eetbeleving nog unieker. Ga voor het juiste licht, het is namelijk van grote toegevoegde waarde.

 

One Reply to “Perfecte eetbeleving”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*