Overautisme.nl

Heb je autisme of heb je een kind met autisme en zoek je ambulante begeleiding of dagbesteding? Scauting te Hoogeveen biedt dagbesteding en Ambulante begeleiding voor mensen met een ASS diagnose. Momenteel is Scauting actief in de provincies Friesland, Drenthe, Overijssel en Twente.

Dagbesteding bij Scauting voor mensen met Autisme

Scauting heeft 4 dagbestedingslocaties voor mensen met autisme. De locaties voor dagbesteding zijn gevestigd in Hoogeveen, Assen, Tjalleberd en Hurdegaryp. Op de dagbesteding kijken we niet alleen naar wat autisme voor jou en je omgeving betekent, maar ook naar wat jou interesses en talenten zijn. Op de dagbesteding leggen we de focus op talent en hoe je deze op jouw manier het beste kunt ontwikkelen. Je bent immers veel meer dan alleen jouw autisme. Door het toepassen van de OPA methode, Oprecht Persoonlijke Aandacht, leren we meer over wie jij bent en wat je nodig hebt. Inmiddels hebben we al veel talent gezien bij onze deelnemers. Voor een impressie kun je kijken op overautisme.nl. Je vindt hier een diversiteit aan producten die gemaakt zijn door deelnemers met autisme.

Autisme en Ambulante begeleiding van Scauting

Heb je autisme en kun je wat extra hulp gebruiken voor het op orde brengen van je administratie, je huishouden of het opbouwen van een sociaal netwerk? Of wellicht woon je nog thuis en ga je nog naar school, maar kost het je vanwege je autisme veel moeite om de lessen te volgen. In deze gevallen kom je mogelijk in aanmerking voor ambulante begeleiding. Een ambulant begeleider van Scauting kan je dan helpen te onderzoeken wat je autisme voor jou betekent, en hoe je hier mee om kunt leren gaan. De ambulant begeleider helpt je je zelfredzaamheid te vergroten om gebieden waar je momenteel veel moeite mee hebt zoals één van bovengenoemde voorbeelden. Meer weten over ambulante begeleiding vanuit Scauting? Neem dan contact op voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*