Omheiningen geschikt voor buitenbeveiliging

Als je een bedrijf hebt, of een pand welke beveiligd moet worden, dan is een omheining een goed begin. Omheiningen zorgen voor een afscheiding van een object of terrein zodat ongenodigden niet zomaar het terrein op kunnen komen. Omdat omheining maatwerk is, is het verstandig om dit bij een betrouwbare partij af te nemen. Je kiest de omheining welke bij je doel of beveiligingsbehoefte past uit een van de vele soorten en modellen.

Verschillende doelen

Soms is de noodzaak van beveiligen niet zo groot en dienen de omheiningen enkel om aan te geven waar de grenzen van uw terrein liggen. In dat geval kan je kiezen voor een net ontwerp zonder punten en prikkels. Bij scholen bijvoorbeeld kies je voor een hekwerk welke kindvriendelijk is, zonder scherpe uitsteeksels zodat niemand zich eraan kan bezeren. Is er een hoge mate van beveiliging nodig dan kun je kiezen voor een robuuste omheining waarop punten zitten om te ontmoedigen om eroverheen te klimmen. Dit kan aangevuld worden met bijvoorbeeld rampalen of roadblockers welke ervoor zorgen dat auto’s het terrein niet op kunnen komen. Het is mogelijk om deze omheiningen van toegangscontrole te voorzien, zodat je bijvoorbeeld een pasje moet gebruiken om het terrein op te kunnen komen.

Keuze uit verschillende soorten omheining

Omheiningen heb je in verschillende soorten en maten. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende modellen:

  • Spijlenhekwerk: Dit is een van de oudste vormen van metalen afrasteringen. Verkrijgbaar in verschillende moderne varianten. Je hebt ze degelijk en strak, en bijvoorbeeld kind- of milieuvriendelijk.
  • Staalmathekwerk: Dit is een ideale keuze als je een bedrijventerreinen, speelplaatsen of plekken waar veel passanten zijn gaat omheinen.
  • Gaashekwerk: Dit is een eenvoudige manier van afschermen en beveiligen van terreinen. Je kunt het gaas met verschillende maaswijdten verkrijgen en het wordt bevestigd aan metalen of betonnen staanders.
  • Lage afrastering: In sommige situaties is het niet noodzakelijk om een hoge omheining te hebben, maar volstaat een lage afrastering om een gebied af te rasteren.

Kiezen van de omheining

Als je voor je terrein bepaalt hebt welke omheining of omheiningen nodig hebt, dan kun je een keuze gaan maken tussen de verschillende modellen. Deze zijn over het algemeen te verkrijgen in verschillende hoogten, kleuren en opstellingen. Er zijn ook diverse prijscategorieën, dit maakt dat er altijd wel een oplossing voorhanden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*