Octrooibureau

Leg je idee vast via een octrooibureau

Wanneer je een echte uitvinder of een succesvolle wetenschapper bent, dan zal je met zekerheid vroeger of later op een idee stuiten dat flink vernieuwend is. Je wilt dan niet dat iemand anders daarmee aan de haal gaat. Om dat te voorkomen schakel je een octrooibureau in. Door je idee vast te leggen kan je namelijk aanspraak maken op rechten die anders voor jou niet geldend zijn. Het is daarom altijd belangrijk om een bureau naar de plannen te laten kijken.

Octrooiaanvraag goed geregeld via octrooiburea

Het verkrijgen van een patent of octrooi is niet zomaar even geregeld. Er zullen vele onderzoeken en tussenstappen aan vooraf gaan. Zo moet bekeken worden of het idee echt origineel is en in welke mate jij hier aanspraak op maakt. Het kan daarom soms wel enige tijd duren, tot wel meerdere jaren, voordat een idee daadwerkelijk vastgelegd ligt. Dit noemt men het nieuwheidsonderzoek. Om het proces goed te begeleiden is een bureau dat zich hierin heeft gespecialiseerd vaak de beste partner. Zij begeleiden je dan door het gehele proces.

Verdiensten van een octrooibureau

Met het vastleggen van jouw idee sta je pas aan het begin. Daarna breekt de tijd van geld verdienen pas aan. Dat kan je bijvoorbeeld doen door licenties te verkopen aan derde partijen. Ook voor dit soort zaken is begeleiding van een octrooibureau vaak gewenst. Bijvoorbeeld om investeerders te vinden die jou kunnen helpen met de marketing van jouw idee of uitvinding. Hiervoor is vaak een eerste investering nodig die je later kan terugverdienen. Een bureau kan hierbij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*