Nederlands octrooi

Nederlands octrooi

Wie een Nederlands octrooi wil aanvragen moet daarvoor een procedure starten. Dat doe je bij het Octrooicentrum van Nederland. Dit is een overheidsinstelling. Vervolgens ga je een aantal stappen doorlopen die moeten leiden tot het wel of niet krijgen van een patent op een idee of uitvinding van jouw hand. Als je dit echter goed wilt doen, dan doe je dit niet alleen. Dan laat je je helpen door een bureau dat hier veel kennis van heeft. Zo kan je voorkomen dat je in valkuilen trapt.

Aanvraag doen voor Nederlands octrooi

Je begint altijd met het doen van een aanvraag. Binnen dertien maanden moet een technisch onderzoek aangevraagd zijn. Vervolgens kan er weer negen maanden overheen gaan voor de resultaten van het onderzoek bekend zijn. Vervolgens duurt het weer enige tijd voordat het octrooi gepubliceerd kan worden. Al met al moet er dus veel gebeuren. Voor je het octrooi hebt ben je enkele jaren verder. Je hebt hem dan wel direct voor twintig jaar in Nederland. Let ook op dat buiten de landsgrenzen andere octrooiregels gelden.

Vanaf het begin hulp

Omdat alles vanaf de aanvraag tot de afwikkeling volgens de regels moet gebeuren kan het een flinke klus zijn. Daarom zijn er ook specialisten die precies weten hoe alles in zijn werk gaan. Je kan deze inhuren. Het gaat er immers om dat alles zo snel als mogelijk is geregeld wordt. En omdat de hele procedure toch al jaren in beslag neemt kan je maar beter zorgen dat er geen fouten worden gemaakt. Dit zou het namelijk allemaal alleen maar langer laten duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*