Mijn bedrijfsterrein verlichten

Veel bedrijven uit verscheidene branches hebben grote buiten terreinen om te kunnen voldoen aan de logistieke processen. Verkeersstromen door middel van auto’s van bezoekers en werknemers maar ook grote trucks, heftrucks en nog veel meer verscheidene voertuigen zijn er nodig om het distributiecentrum te kunnen onderhouden. Echter kan een terrein ook heel anders zijn ingericht. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een ruim opgezet terrein om een bepaalde sfeer te creëren of een sport te beoefenen zoals een golfbaan. Veel voorbeelden kun je vinden op: www.fagerhult.com/nl/Application-Areas/Outdoor/Terreinverlichting/

Waar moet je rekening mee houden?

Een bedrijfsterrein verlichten is een zeer complexe opgave. Dit lijkt op het eerste gezicht een kwestie van een lamp ophangen. Er spelen echter een hoop zaken mee. Licht kan namelijk verschillende functies hebben. Een aantal functies:

Veiligheid: Licht verbeterd de veiligheid doordat goed kan worden waargenomen wat er zich afspeelt. Hierdoor wordt het onaantrekkelijk voor bijvoorbeeld indringers. Maar ook voor de veiligheid qua logistiek is het noodzakelijk om een goede verlichting te hebben. Wanneer er veel voertuigen rondrijden zoals heftrucks is het belangrijk dat voetgangers of ander verkeer goed worden waargenomen op het terrein.

Sfeer/verfraaiing: Naast veiligheid is licht belangrijk in de aankleding van een buitengebied. Of het hierbij nu gaat om een straat of een bedrijventerrein. Licht kan uitnodigend werken wat de aantrekkingskracht ten goede komt. In combinatie met de beste armaturen en technieken kan er tegenwoordig zelfs op bewegingen worden ingespeeld om het licht zo goed mogelijk af te stemmen!

Kostenbesparende terreinverlichting

Om een grote oppervlakte welke niet is gesloten te voorzien van licht kost natuurlijk enorm veel energie wanneer je dit niet goed doet. Tegenwoordig zijn er echter veel innovaties en toepassingen die het energieverbruik van deze verlichting flink kunnen laten terug nemen. Een voorbeeld hiervan is LED verlichting. LED geeft een mooie gelijkmatige verdeling waardoor hotspots verleden tijd zijn. Daarnaast kunnen moderne armaturen bewegingen herkennen waardoor ze meer en minder licht gaan geven naarmate de hoeveelheid passerende bewegingen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*