Mediation Roden

Keuze voor mediation in Roden

Bevindt u zich in een conflict met mensen in uw directe omgeving? Vaak is het starten van een rechtszaak in zo’n geval niet wat u wilt. In plaats van een rechtszaak kan een traject bij een mediator het overwegen waard zijn. Mediation in Roden is erop gericht om samen met een neutrale, derde partij te zoeken naar een oplossing voor conflicten. Het is de ideale oplossing, wanneer u er samen niet meer uit lijkt te komen. Het kan gaan om een conflict in de familiaire sfeer, een conflict met vrienden of bijvoorbeeld een conflict met zakelijke relaties.

Mediation in Roden biedt verschillende voordelen

Het vaak laagdrempelige karakter van mediation in Roden spreekt veel mensen aan. Het is luchtiger dan het voeren van een rechtszaak tegen mensen uit uw omgeving. Daarbij verloopt een traject bij een mediator over het algemeen sneller, dan zo’n rechtszaak. Het is geen fijne gedachte, dat u nog tijden aan een conflict vastzit. Mocht het traject bij een mediator niet succesvol zijn, dan kunt u alsnog overwegen om een rechtszaak te starten.

Verschillende vormen van mediation in Roden

Er zijn verschillende vormen van mediation in Roden. Onderscheid wordt gemaakt tussen probleemoplossende mediation en narratieve mediation. Probleemoplossende mediation is de meest gebruikelijke vorm, waarbij gezocht wordt naar de belangen die verschillende betrokkenen hebben. Vaak zorgen die belangen ervoor dat iemand een bepaald standpunt inneemt. Op basis van de verschillende belangen kan naar oplossingen worden gezocht. Narratieve mediation, ook wel relatiegerichte mediation genoemd, wordt vaak gebruikt in conflicten binnen de familiaire sfeer. Een echtscheiding is er een goed voorbeeld van. Bij een echtscheiding kunnen conflicten ontstaan over de wijze waarop met de kinderen moet worden omgegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*