Luiertaart maken

Heb je iemand in je omgeving die in verwachting is en ben je op zoek naar een persoonlijk en uniek kraamcadeau dan kun je overwegen om een luiertaart te maken. Als je op kraambezoek gaat is het leuk om eens wat anders mee te nemen dan kleine sokjes of een bokspakje.

Luiertaart maken, hoe gaat dat?

Vaak kopen de nieuwe ouders zelf al genoeg kleding voor hun kleine spruit. Niet alleen is dit een bijzonder geschenk wat zal opvallen is dat ook de kersverse ouders er erg blij mee zullen zijn. Met een kleintje in huis kun je nooit genoeg luiers hebben. Omdat de meeste ouders zelf al een voorraadje luiers aanleggen en waarschijnlijk al voldoende luiers in huis hebben in de allerkleinste maat is het handig als jij voor je luiertaart nummer 2 of 3 gebruikt. De taart ziet er ingewikkelder uit dan dat het is en met een beetje geduld en wat liefde is je taart zo opgebouwd.

Hoe gaat dat in z’n werk?

Voor een meerlaagse luiertaart heb je ongeveer een groot pak luiers nodig die je voorzichtig gaat oprollen en gaat vastzetten met elastiekjes. Voor de ondergrond kun je het beste een stuk karton nemen, die je in de vorm van een cirkel knipt. Stapel de luiers met beleid op en creëer meerdere lagen. Als je tevreden bent met het eindresultaat dan maak je het af met gekleurd lint, afhankelijk van of het een jongetje of een meisje is. Verpak de taart met doorzichtig folie en om het helemaal mooi te maken kun je als slagroom op de taart een leuke knuffel plaatsen of een ander persoonlijk cadeautje voor het kleine wondertje.

Meer informatie?

Als je de nieuwe ouders eens wilt verwennen kun je voordat je de taart opbouwt een fles champagne op het karton plaatsen en daar de luiertaart omheen bouwen. Let wel op bij het vervoer: de fles met drank kan de taart zwaar maken. Mocht je hulp nodig hebben of meer informatie willen dan kun je kijken op www.geboorteknutsels.nl of voor demofilmpjes op www.luiertaartmaken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*