Loopbaancoaching is de eerste stap naar een succesvolle carrièreswitch

Degenen die werken met studenten die de overstap maken van de universiteit naar het personeelsbestand, zijn zich maar al te goed bewust van de behoefte aan training en informatie die up-to-date, uitgebreid en praktisch is. Om studenten effectief voor te bereiden en hen te helpen hun carrière vooruit te helpen, bespreekt dit artikel informatie over loopbaancoaching, de voordelen ervan en het managen van carrières op de 21e-eeuwse werkplek.

Als doorgewinterde adviseur op het gebied van leren en loopbaanontwikkeling heb ik met talloze mensen gewerkt die mij hebben geraadpleegd voor loopbaancoaching. Wat was de aanleiding voor deze afspraken? Ze hadden allemaal te maken met veel problemen die verband hielden met hun loopbaan en werksituatie. Sommigen gaven aan gefrustreerd te zijn en zelfgenoegzaam te zijn geworden in hun baan. Anderen hadden wegversperringen in hun carrière getroffen en hadden hulp nodig om ze op gang te helpen. Sommigen vertelden me dat ze gewoon hun tijd afwachtten en de dagen telden totdat ze met pensioen konden gaan.

Een aantal personen zei dat ze boos waren omdat ze werden omzeild voor promoties, ondanks hun inspanningen om zich voor te bereiden om verder te gaan. Ik deel dit achtergrondverhaal om je een idee te geven van wat het proces van loopbaancoaching precies inhoudt voor individuen op het werk. Onze focus hier is om u kennis en informatie te bieden over loopbaancoaching, zodat u nu kunt profiteren van het proces terwijl u uw carrière opbouwt tijdens uw studententijd en de overgang naar het landen van uw droombaan en de beste ‘loopbaanmanager’ wordt die u kunt als je gaat vooruit in de 21e eeuwse werkvloer. Laten we beginnen.

 

Wat is loopbaancoaching

Loopbaancoaching is een samenwerking tussen een individu en een coach waarbij de persoon wordt geholpen bij het identificeren en bereiken van doelen. Kortom, loopbaancoaching omvat een breed scala aan professionele activiteiten die mensen helpen om te gaan met carrièregerelateerde uitdagingen. Loopbaancoaches werken bijvoorbeeld met jonge mensen zoals jij die carrièremogelijkheden zoeken, ervaren professionals die een carrièreverandering overwegen, vrouwen die een ‘loopbaanstop’ maken en weer aan het werk willen nadat ze de tijd hebben genomen om hun kinderen groot te brengen of individuen die op zoek zijn naar een baan.

Een coachingsrelatie kan vele vormen aannemen. Het kan via persoonlijke sessies, e-mailcorrespondentie, telefoontjes, Skype, maar de sleutel tot succesvolle coaching is regelmatige communicatie gedurende een bepaalde periode. Loopbaancoaching wordt ook aangeboden in verschillende situaties, ook in groepen en individueel.

De volgende lijst bevat enkele van de redenen waarom een ​​persoon ervoor zou kunnen kiezen om te werken met een loopbaancoach, een professionele coachingsgemeenschap die de integriteit van het coachingsberoep opbouwt, ondersteunt en bewaart. :

 • Iets urgent, dwingend of spannend staat op het spel (een uitdaging, doel of kans)
 • Er bestaat een kloof in kennis, vaardigheden, vertrouwen of middelen
 • Een verlangen om resultaten te versnellen
 • Een onduidelijkheid over te maken keuzes
 • Succes begint problematisch te worden
 • Werk en leven zijn uit balans met ongewenste gevolgen
 • De belangrijkste sterke punten moeten worden geïdentificeerd, samen met hoe deze het beste kunnen worden benut

Klinkt bekend? Ja, ze lijken veel op de klanten die ik in het verleden heb gecoacht. Deze redenen zijn ook de redenen waarmee u te maken kunt krijgen als u zich voorbereidt op het stellen van carrièredoelen, u voorbereidt op stages, deeltijdbanen, op de campus, telefonisch of op locatie solliciteert, of wanneer u zich voorbereidt op een overgang van de universiteit naar de wereld. van werk.

 

Voordelen van loopbaancoaching

Een loopbaancoach zal luisteren en observeren wat u te zeggen heeft en hun benadering aanpassen aan de behoeften van de individuele cliënt, en oplossingen en strategieën aandragen om u vooruit te helpen.

 • Het loopbaanontwikkelingsproces is een zelf geïnitieerd proces waarbij u achter het stuur zit.
 • Door met een coach samen te werken, kunt u betere doelen stellen dan u waarschijnlijk alleen zou doen, en kunt u verantwoordelijk zijn voor het bereiken van datgene waarnaar u zich heeft gecommitteerd.
 • Je wordt aantrekkelijk en ingehuurd door een organisatie omdat je een unieke set kennis, vaardigheden, capaciteiten en potentieel hebt.
 • Als je een klankbord nodig hebt om ideeën uit te spreken en te brainstormen over je opties, dan is je coach er om te luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*