Kies voor een houten horloge

De laatste jaren is de maatschappij om ons heen bezig om steeds meer nadruk te leggen op een duurzaam leven. We recyclen, kiezen voor groene energie, rijden electrische auto’s en dragen ecofashion. En vooral die laatste is flink in opkomst de producten die we steeds vaker terug zien komen zijn de houten accessoires. Deze accessoires worden gemaakt in allerlei uitvoeringen. Zo zien we bijvoorbeeld houten vlinderdassen en houten portemonnees. Maar tegenwoordig zien we ook steeds vaker mensen met een houten zonnebril of mensen die een houten horloge dragen.

Duurzaam

Tegenwoordig is hout helemaal in. Dit zien we niet alleen terug in de verschillende producten die er gemaakt worden maar ook in de grote diversiteit van het aanbod. Door het gebruik van verschillende houtsoorten, al dan niet gerecycled, krijgen de producten een unieke uitstraling die veel mensen aanspreekt.

Hout is trendy

Hout is relatief makkelijk te bewerken en hierdoor kom je houten producten tegen in veel verschillende vormen en creaties waardoor er voor iedereen wel een keuze is. Daarnaast zijn de meeste accessoires uniek, elk stuk hout heeft namelijk een uniek patroon van groeven en nerven.
Een ander voordeel is dat het per se niet duur hoeft te zijn. Hout is relatief makkelijk te produceren, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld staal waarvoor complete mijnen en fabrieken gebouwd worden om staal te winnen en te produceren. Een belangrijke voorwaarde is natuurlijk wel dat het hout op een verantwoorde manier gekapt wordt, of bijvoorbeeld wordt gerecycled.
Voor degene die graag een trendy, maar toch ook duurzame outfit wil, kan ik een houten accessoire zeker aanraden. Wie wil er nou niet graag gezien worden met een schitterende houten zonnebril gemaakt van een oud whisky vat, of een houten horloge gemaakt van drijfhout dat gevonden is op de schitterende stranden van Indonesië.

Wil jij deze zomer hip en trendy zijn? Kies dan voor hout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*