Hogere page- en domainauthority

Eén van de belangrijkste factoren die door de zoekmachine gebruikt wordt om de zoekresultaten te bepalen is Page Authority (PA). Daarnaast is Domainauthority (DA) ook een belangrijk punt om rekening mee te houden. PA en DA kun je onder andere meten met de Moz Toolbar in je webbrowser. Maar wat betekent het precies en hoe kan een online marketing bureau hier profijt uit halen? In dit artikel komt het naar voren.

PA en DA?

DA staat voor Domain Authority, en het is een factor die de autoriteit van een website aangeeft. Deze factor is in het leven geroepen door Moz en toont hoe goed een website zal scoren in de zoekresultaten van de zoekmachine. Deze factor wordt berekend aan de hand van verschillende indicatoren en is altijd een cijfer tussen de 0 en de 100.

100 is hierbij de hoogst mogelijk score, welke alleen behaald is door websites als WordPress, Facebook, Google, etc. DA wordt regelmatig geüpdate. Je zult dus zien dat het cijfer zo nu en dan gewijzigd wordt.

Een andere, door Moz bedachte, vorm van autoriteit is PA of Page Authority. Het verschil met DA, is dat dit cijfer niet geldig is voor de complete website, maar voor iedere pagina op de website anders is.

Tips voor een hogere PA en DA

Maar hoe behaal je dan een zo hoog mogelijke PA en Domain Authority? Hiervoor vind je hieronder een aantal tips.

Geschiedenis domeinnaam: Een domeinnaam met een aardige geschiedenis welke uit minder dan 16 tekens bestaat, heeft al snel een betere autoriteit dan een gloednieuwe en onnodig lange domeinnaam. Daarnaast wordt het kiezen van een originele en relevante domeinnaam ook aangeraden. Een zelf bedachte ‘merknaam’ levert op de lange termijn waarschijnlijk meer op dan een saaie keywordcombinatie. De voorkeur gaat uit naar een domeinnaam die uit één woord bestaat, zonder streepjes of onderbrekingen.

Relevante links: Hoe meer kwalitatief sterke en relevante links naar jouw website verwijzen, hoe beter. Hierdoor zal je DA snel verhogen. Meld je website niet zomaar bij iedere directory en startpagina aan, maar selecteer je links zorgvuldig.

Social media: Wat tegenwoordig ook erg populair is, is social media. Likes op Facebook en Re-Tweets op Twitter kunnen zorgen voor een betere Authority. Doordat social media gebruikers jouw content zien, lezen en delen ben je bijna verzekerd van een hogere Domain authority.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*