Hoe kan je jouw Engels verbeteren via het internet?

Jouw Engels verbeteren via het internet? In de volgende alinea’s kan je veel tips terugvinden om Engels te leren via het internet. Onthoud dat een taal leren een langdurig proces inhoudt wat niet kan aangeleerd worden op één nacht.

Doelstellingen

Het is gunstig om vanaf het begin duidelijke doelstellingen te stellen. Waarom wil je Engels leren en om welke redenen? Engels leren om professionele redenen zal automatisch meer aandacht vergen dan Engels leren puur als hobby. Op de werkvloer dagelijks Engels spreken helpt ook enorm omdat je dagelijks enorm bijleert.

Gewoonte

Maak van leren een gewoonte. Probeer dagelijks iets te leren. Het is beter om elke dag 15 minuten te leren dan één keer 2 uren per week. Het is ook handig om op weg naar het werk een Engelse luistercursus te volgen. Thuis kan je dan weer televisie kijken in het Engels met bijvoorbeeld Engelse ondertitels (dit doe ik bijvoorbeeld op Netflix).

Kies het juiste leermateriaal!

Zorg goed voor leermateriaal. Je zal op deze manier sneller vooruitgang boeken. Start ook niet op een te hoog niveau. Het lijkt mij beter om eerst de basis te herhalen als het al lang geleden is dat je Engels hebt gebruikt. Om jouw Engels te verbeteren online, is het aangeraden om meerdere manieren tegelijk te gebruiken. Leer woordenschat, grammatica, luisteroefeningen enzovoort afwisselend. Kies luister en leesmateriaal in de topics waarin je interesse toont. Wanneer je interesse toont, zal je automatisch liever leren.

Engels verbeteren door te oefenen

Durf te praten! Het maakt anderstaligen niet uit dat je fouten maakt, zolang je maar moeite toont. Dit is ook de snelste manier om snel bij te leren. Enkel een taal begrijpen zonder het te gebruiken werkt niet. Wees geduldig. Een taal kan niet op een korte termijn worden aangeleerd. Verder kan ik enkel stellen om vooral te blijven oefenen, oefenen, oefenen. Dit kan bijvoorbeeld door een site te bezoeken met als onderwerp Engels leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*