Hippe glaswanden bieden voordelen in elk kantoor

 

Heb je wel eens glaswanden gezien in een kantoorpand? Je zult het vast mooi vinden. Met een glazen wand als scheidingsmuur in een kantoor, behoud het gebouw zijn licht en ruimte, maar kunnen verschillende ruimtes op een effectieve wijze worden afgeschermd. Het gebruik van glas is helemaal hip en wordt in veel interieurs toegepast. Naast dat het hip is, werkt het ook heel prettig. De voordelen van glaswanden zullen verder worden besproken.

 

Voordeel van glaswanden

Zoals hierboven als is benoemd, zorgen glaswanden ervoor dat licht en ruimte in het pand behouden blijft. Door een glazen scheidingswand zal de lichtdoorlaat in het pand optimaal benut worden. Dit is erg prettig, want wanneer de wanden allemaal dicht gemaakt zijn verdwijnt al het licht en lijkt het pand veel kleiner. Het is voor niemand een prettig gevoel om in een benauwende ruimte te zitten. Daarnaast wordt transparantie ook optimaal geboden. Non-verbale communicatie kan door een glazen wand goed plaatsvinden en glaswanden getuigen van transparantie binnen een organisatie. Geen achterkamertjes politiek, maar een open en niets verhullende kantoorruimte waarbij alle medewerkers met elkaar in contact staan. Dit zal de onderlinge communicatie ook goed dienen.

 

Veiligheid

Glaswanden zijn bovendien ook zeer brandveilig. Er zijn specifieke brandwerende glazen wanden te verkrijgen. Wanneer in een gebouw meermalig gebruik wordt gemaakt van glazen wanden, is het aan te raden om deze brandwerend te maken. Zo kan het gebouw gemakkelijk ingedeeld worden in compartimenten, die bij een mogelijke branduitbraak de niet snel overslaan. Daarnaast biedt een glazen wand ook goede isolatie voor warmte en geluid. Niemand die gestoord hoeft te worden door het telefoontje van een collega, een vergadering of sollicitatiegesprek. Je kunt elkaar zien, maar hoeft niet gestoord te worden door het geluid.

 

Brakel Totaal Project

Een leverancier van diverse glaswanden is Brakel Totaal Project. Glazen wanden op maat en in vele verschillende kleuren zij mogelijk. De wanden worden gemonteerd en totaal afgewerkt door hen. Voor meer informatie of contact neem je een kijkje op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*