Hier is het echte verhaal over wat een loopbaancoach wel en niet kan doen voor je carrière

Zit je vast in een sleur die je niet kunt schudden? Misschien wil je van loopbaan veranderen of werk vinden waar je een passie voor hebt? U kunt zich verlamd en doelloos voelen, of misschien aarzelen om hulp te zoeken vanwege trots; je vindt dat je het zelf moet kunnen uitzoeken.

De waarheid is echter dat velen van ons hulp nodig hebben, en het is geen schande om dat toe te geven. Het vinden van een bondgenoot die gespecialiseerd is in het zoeken naar werk is een van de snelste manieren om dat proces te versnellen. Deze experts, met specifieke training op gebieden als het opbouwen van cv’s, carrièreplanning en motivatie, weten hoe ze verder kunnen kijken dan wat u in uzelf ziet en het beste kunnen identificeren van wat anderen in u allemaal opmerken in een poging om u te helpen een betere professional te worden. .

Maar voordat u doorgaat en een aantal sessies boekt met hoge, hoge verwachtingen om uw carrière of het zoeken naar een baan naar een hoger niveau te tillen, moet u eerst precies vaststellen waaraan u wilt werken en wat u hoopt te bereiken.

Als je dat eenmaal hebt vastgesteld, vraag dan rond naar relevante verwijzingen en besteed wat tijd aan het zoeken naar geloofwaardige online keuzes. (Of neem een ​​kortere weg door de doorgelichte en beoordeelde coaches op The Muse te bekijken.)

Met dit alles gezegd, moet u er rekening mee houden dat hoewel er talloze geweldige dingen zijn die een loopbaancoach voor u kan doen, er ook beperkingen zijn. Als je nieuwsgierig bent naar het werken met een expert in het veld en meer wilt weten over hoe het allemaal werkt, en specifiek wat deze persoon wel en niet kan, lees dan verder.

Een loopbaancoach kan uw loopbaanplan personaliseren

Professionele loopbaancoaches zijn bekwaam en getraind om u te helpen bij het maken van een persoonlijk plan dat is ontworpen om uw doelen te bereiken. Dus hoewel u zeker een heleboel geweldig materiaal online kunt opzoeken – cv-sjablonen, tips voor sollicitatiebrieven, voorbeeldvragen voor sollicitatiegesprekken – krijgt u advies en informatie die specifiek op uw behoeften zijn afgestemd wanneer u met een expert samenwerkt.

Na een grondige beoordeling van uw sterke punten, zal hij of zij u doorgaans door een reeks vragen over uw unieke situatie leiden om er zeker van te zijn dat u goed begrijpt waarom u niet tevreden bent in uw huidige functie of waarom u misschien de voorkeur geeft aan een groot bedrijf. over een kleine startup. Een goede helpt u niet alleen onder woorden te brengen wat uw doelen zijn, maar ook hoe u deze het beste kunt bereiken.

Een loopbaancoach kan het werk niet voor u doen

Hoewel deze experts u de tools en bronnen kunnen en zullen bieden die nodig zijn om u en uw zoektocht naar een baan succesvol te maken, zijn ze er niet om het werk voor u te doen. Het is volledig aan jou om wat je tijdens een sessie leert, mee te nemen en ermee aan de slag te gaan. Dat betekent dat je bereid bent om tijd vrij te maken om bijvoorbeeld interviewvaardigheden te oefenen, of een dagboek te schrijven over hoe je ideale werkdag eruit ziet. Zoals met de meeste dingen, zul je eruit halen wat je in de relatie hebt gestopt.

Een loopbaancoach kan stress en angst minimaliseren

Werkloos of onvervuld zijn op het werk leidt vaak tot moeilijke emoties, waaronder twijfel, een laag zelfbeeld en een gebrek aan zelfvertrouwen. Niemand heeft immers zin om van vreugde op te springen na het lezen van een afwijzingsbrief.

Maar een baan met veel stress met talloze eisen kan ook lastig en slecht zijn voor je zelfrespect. Als u zich in een positie bevindt die u haat en 40 of 50 uur per week werkt, voelt u zich misschien kwetsbaar en maakt u zich zorgen over de toekomst.

Geluk vinden in je werk is een emotioneel proces waarbij je uitdagende gevoelens zoals afwijzing en twijfel aan jezelf op een gezonde manier moet verwerken en kanaliseren, in plaats van ze je vooruitgang te laten saboteren. De juiste persoon kan je in staat stellen actie te ondernemen, tegenslagen te overwinnen en je focus te behouden.

Een loopbaancoach kan je leven niet van de ene op de andere dag veranderen

Een ingrijpende carrièreverandering is een proces – en een continu proces. De tijd die nodig is om resultaten te zien, is afhankelijk van uw individuele doelen en uw positie in uw carrière. Het kan zijn dat je coach relatief snel door je cv en interviewvoorbereiding heen kan werken, maar het kan aanzienlijk langer duren om problemen met twijfel aan jezelf, gebrek aan zelfvertrouwen en negativiteit op te lossen. Ernstige verandering gebeurt niet van de ene op de andere dag.

Een loopbaancoach kan eerlijke, onbevooroordeelde feedback geven

Familie en vrienden zijn vaak de eerste mensen bij wie we ons wenden voor geruststelling en advies tijdens het zoeken naar een baan, ondanks het feit dat deze mensen niet altijd de meest gekwalificeerde of betrouwbare mensen zijn. Hun perspectief is natuurlijk bevooroordeeld.

Coaches bieden daarentegen onbevooroordeelde, objectieve feedback die is afgestemd op uw zoek- en carrièredoelen. In tegenstelling tot uw beste vriend of partner, leert een mentor van dit type uw vaardigheden en bekwaamheid als werknemer kennen en van daaruit helpen u uw doelen te bereiken.

Beschouw deze persoon als iemand van wie je nieuwe, gewaagde ideeën kunt uiten, zoals die creatieve persoonlijke verklaring waar je niet zeker van bent. Experimenteren kan een groot deel uitmaken van uw werk samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*