Het verhaal achter de envelop met inhoud

Iedereen is alom bekend met de brieven in enveloppen die ze netjes door de brievenbus krijgt. De  blauwe envelop is natuurlijk de bekendste van alle enveloppen, maar uiteraard kunnen we ook denken aan brieven van onze gemeente, woningbouwcorporatie, verzekeringen en nog veel meer. Dagelijks worden in Nederland duizenden brieven in enveloppen verzonden naar klanten, burgers, leveranciers, debiteuren en instanties. Maar heeft u eigenlijk enig idee hoe dat zo snel allemaal gebeurd? U kunt zich voorstellen dat duizenden enveloppen niet handmatig worden ingepakt en dichtgeplakt. Maar hoe gaat dat dan wel?

De couverteer machine voor een envelop

Voor het super snel vullen van enveloppen met een brief of flyer heb je een couverteer machine nodig. Dit is een grote unit bestaande uit tenminste 2 verschillende invoer lades. Tenminste 1 lade is bedoeld voor de inhoud (meestal een A4 briefpapier) en de andere lader is de envelop invloer lader. De machine is zodanig slim geprogrammeerd dat op moment dat de envelop wordt ingeladen, de gekozen invoer eerst wordt gevouwen precies in het midden om vervolgens gevouwen in de envelop gestopt te worden. Vervolgens zal de machine de envelop dichtplakken / sealen. De envelop met inhoud verschijnt vervolgens aan de andere kant uit de machine. Dit proces wordt constant herhaald tot enkele duizenden enveloppen per uur. Een full operational couverteermachine kan daarom op een volledige werkdag enkele tien duizenden enveloppen voorzien van inhoud.

Waar kan ik mijn drukwerk couverteren?

De traditionele drukkerijen in Nederland staan onder grote druk door de concurrentie van internet drukkerijen. Enkel de hele grote jongens blijven nog over, terwijl de kleine drukkerijen helaas stuk gaan door gebrek aan innovatie en zware concurrentie. Gelukkig houdt drukkerij Meinema al reeds 3 generaties stand en dat komt door tijdige innovatie. Drukkerij Meinema in Enschede heeft een kostbare investering gedaan door een hoogwaardig full service couverteermachine te installeren. Zij zijn daarom 1 van de weinige drukkerijen in Nederland die snel, voordelig én met spoed drukwerk kan couverteren tot wel 2000 eenheden per minuut!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*