Foodtrends van 2017

Elk jaar zijn er weer nieuwe eet trends in de mode. Sommigen zijn zo specifiek dat ze enkel een jaar stand houden, maar vaak gaan ze ook langer mee. Ook voor 2017 zijn er weer een aantal nieuwe ontwikkelingen om het gebied van eten aan te merken. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Het gemak van eten bestellen en de maaltijd box

Thuis eten bestellen op Internet is steeds meer van deze tijd. Bedrijven als Foodora, Deliveroo en Thuisbezorgd maken hun opmars. Vaak is er een breed aanbod aan restaurants waar je eten kunt bestellen en dit kan zo ongeveer de hele nacht door. Door de komst van de maaltijd box is het makkelijker geworden gezond en vers eten samen te stellen en bij je te laten bezorgen in een box. Je kunt vaak zelf ook de groottes van de porties bepalen.

Vegan in opmars

Afgelopen jaren is er voornamelijk aandacht geweest voor minder vlees eten, maar wel van goede kwaliteit. Hierdoor werd de term flexitariër geboren. Maar in 2017 zullen we nog een stap verder gaan. Zo worden hedendaags vlees vervangende producten steeds beter en aantrekkelijker gemaakt. Ook in restaurants zie je steeds meer vegetarische opties waarbij groente het hoofdingrediënt is. Minder of geen vlees eten is ook beter voor het milieu, aangezien er bij de bereiding hiervan veel watergebruik komt kijken. Aangezien het steeds belangrijker wordt duurzaam om te gaan met onze planeet, worden steeds meer mensen vanuit deze invalshoek vegetariër.

Bewuster eten

Dit is een punt wat de laatste jaren steeds meer speelt. We willen steeds meer weten wat we eten en het etiket op de achterkant van producten wordt dikwijls goed door ons gecheckt. Minder kleurstoffen en E- nummers worden steeds meer belangrijk gevonden. En dat is maar goed ook, want deze stoffen komen ons lichaam niet ten goede. We eisen steeds meer dat gezondheidsclaims wetenschappelijk onderbouwd zijn, waardoor we bewuster met ons eten om kunnen gaan. Ook letten we op het aantal calorieën wat een maaltijd telt. Dit valt met name op te merken aan het aantal fitblogs wat er hedendaags is verschenen.

Gezond eten bij restaurant Hanninkshof

Soms is het lastig om gezond te eten als je buiten de deur een maaltijd wilt veroberen. Een voorbeeld van een restaurant wat hier wel goed op let is Hanninkshof. Deze eetgelegenheid ligt midden in de natuur op een steenworp afstand van de mooie stad Enschede. Voor maaltijden worden alleen de beste ingrediënten gebruikt en er is een groot aanbod aan menu samenstellingen. Ook gaat een deel van de opbrengst van het restaurant naar goede doelen en kun je een aantal zalen op deze locatie afhuren voor zakelijke of feestelijke activiteiten. Neem maar eens een kijkje op de website van Restaurant Enschede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*