Espresso Machines – informatie over de espressomachine

Hou jij van koffie en wil je altijd de beste kop koffie drinken? Er is vrijwel geen betere optie dan de Italiaanse wijze van koffie drinken. In Italië drinkt men als basis een espresso, een krachtige koffie vol van aroma’s en smaak, waaruit verschillende koffies gemaakt worden. In Italië noemt men de koffie zoals wij dat gewend zijn een americano of een lungo. Dat is espresso gemixt met water. Maar hoe krijg je een koffie zoals bij de Italiaan? Dat begint met een espressomachine!

De espressomachine

De allereerste espressomachine is gemaakt in Italië en daar zijn ze ook bekend om geworden. Luigi Bezzera heeft het eerste apparaat ontwikkeld in 1855 en is sinds 1901 in productie genomen. Dankzij de Milanees kan men in de hele wereld de beste koffiesoorten maken met behulp van de espressomachine.

Wat kan ik allemaal met espresso machines?

Zoals het Espresso machines al zegt kan men met deze apparaten een espresso zetten. De reden waarom men een espresso zet is omdat de espresso de basis is van alle koffie soorten. Vanuit een espresso gemaakt met espresso machines kun je onder andere de volgende koffiesoorten maken:

  • Caffé Lungo : Er wordt espresso bij water gegoten.
  • Caffé Americano: Er wordt water bij de espresso gegoten.
  • Cappuccino: Met een stoompijp van de espressomachine kan men melk opschuimen. Met het opgeschuimde melk en espresso kan een cappucino worden gemaakt.
  • Latte Macchiato: Met opgeklopte melk dat in een kopje wordt gegoten en vervolgens de shot espresso erbij gegoten wordt, maak je een Latte.
  • Espresso: De shot espresso, deze drinkt men zoals deze al is.

Waar kan ik een espressomachine kopen?

Espresso machines zijn onder andere te koop in elektronica winkels, witgoed winkels, in koffiespeciaalzaken en webshops. Bij aankoop van een espressomachine is het belangrijk om u zo goed mogelijk te laten informeren over de specificaties en uw wensen. Vaak is de optie online kopen het voordeligst en dat kan bij diverse webshops.

Er bestaan meerdere online webshops die Espresso machines verkopen. Uiteindelijk is uw aankoop afhankelijk van de prijs, service en levertijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*