Elleboogkrukken

Word weer mobiel met elleboogkrukken

Bij een kwetsuur aan een been kun je vaak met elleboogkrukken toch nog enigszins mobiel zijn. Door deze krukken te gebruiken kun je het geblesseerde been ontzien. Het is wel belangrijk om alleen krukken te gebruiken als de arts hiervoor toestemming geeft. Als hij rust voorschrijft is het belangrijk om dit advies op te volgen zodat het genezingsproces niet onnodig wordt vertraagd. Verder is het belangrijk om niet onnodig veel te lopen met krukken want dan kun je weer last krijgen van je schouders en je armen wegens overbelasting.

Krukken goed afstellen voor gebruik

Je moet je elleboogkrukken goed afstellen voordat je ze gaat gebruiken. De juiste hoogte is belangrijk omdat je anders binnen enkele dagen last kunt krijgen van spierpijn. Dan is uiteindelijk je gebroken enkel genezen en kun je naar de fysiotherapeut voor je schouders en je nek. Wees voorzichtig met het lopen met elleboogkrukken en loop niet te hard van stapel. Je bent als je met krukken loopt een stuk minder mobiel en daar zal je toch echt rekening mee moeten houden. Zeker als je buitenshuis loopt en de ondergrond niet overal vlak is dan is voorzichtigheid geboden.

Koop goede kwaliteit elleboogkrukken

Als je tijdelijk of permanent gebruik moet maken van krukken is het belangrijk om elleboogkrukken van goede kwaliteit te kopen. Dit maakt de kans kleiner op extra blessures. Laat je eventueel door een deskundige adviseren voordat je tot aanschaf overgaat. Deze kan je vertellen welke krukken het beste passen bij jou en je situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*