Een video laten maken: wat moet je weten?

Een video als onderdeel van crossmedia

Heeft u er wel eens aan gedacht om een video te laten maken voor bijvoorbeeld?:

  • Uw bedrijfspresentatie
  • Promotie van een product of dienst
  • Een videoclip
  • Een animatie
  • Een bedrijfsjournaal
  • Een instructie van een product

Dan is het goed om te weten wat nu allemaal belangrijk is bij het maken of laten maken van een video. Wat is het doel van de video? Voor wie is de video bestemd? Wil je één of meerdere video’s? Als u een bedrijf heeft waar u een video voor wil laten maken dan kunt u uw video ook online publiceren. Door een video te plaatsen op een YouTube kanaal, kan iedereen met internet verbinding en een YouTube app de video opzoeken en bekijken. Daarnaast kan de video nog geplaatst worden op uw eigen website. Maar voordat u zover bent heeft u eerst een video nodig.

Belangrijk als u een video wil laten maken

Als eerst is het belangrijk om een bedrijf te vinden die een video voor u kan maken dat voldoet aan uw wensen. Daarbij is het belangrijk of ze de type video kunnen maken waar u naar op zoek bent. Daarnaast is beeldkwaliteit, ontwikkeling, ontwerp, ervaring en professionaliteit belangrijk. Voordat u kiest voor een videoproductie bedrijf kunt u het beste de tijd nemen om met meerdere bedrijven te spreken voordat u de keuze maakt. Wellicht kan de ene bedrijf net wat beter kwaliteit leveren dan de ander. Of wellicht is er een flink prijsverschil tussen de aanbieders.

Be crossmediaal!

Een crossmedia bedrijf kan voor u een video opnemen in een studio of live. Het verschil is simpel. Bij een studio opname bent u aanwezig in een studio en kunt u als het ware een presentatie geven en dat wordt dan opgenomen. Maar een live opname kan van alles zijn, het kan een opname buiten zijn of ergens binnen bij uw bedrijf bijvoorbeeld. Dit is volledig afhankelijk van uw video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*