Een Auto Importeren is HOT! En niet voor niets

Op zoek naar een nieuwe auto? Dan is een auto importeren wellicht iets voor jou! Het is allang geen geheim meer dat de meeste autohandelaren en zelfs merkdealers hun aanbod occasions veelal uit Duitsland importeren. Waarom ze dit doen? Auto’s zijn in Duitsland goedkoper en er is een zeer groot aanbod jong gebruikte occasions. Het mooie is dat je dit tegenwoordig ook zelf kan!

Zelf een auto importeren

Het is natuurlijk makkelijk om naar de handelaar of occasiondealer in de buurt te rijden en een mooie occasion uit te zoeken. Maar wat nou als ik je vertel dat je dan misschien wel duizenden euro’s te veel betaald!

Een auto importeren is goed zelf te doen en kan je een enorm voordeel opleveren. Een handelaar die een jonge occasion importeert is vaak goed op de hoogte van alle regeltjes of schakelt hier een professional voor in en behaalt zo duizenden euro’s voordeel. En hier merk jij in de Nederlandse showroom natuurlijk helemaal niets van!

Zelf een auto importeren begint bij het zoeken naar een geschikt exemplaar. Ben je net op zoek naar dat ene model in net die uitvoering die in Nederland bijna niet te vinden is! Kijk dan eens in Duitsland op bijvoorbeeld Mobile.de. Grote kans dat je dar wel slaagt Het aanbod is in Duitsland nu eenmaal vele malen groter.

Heb je eenmaal een auto naar je zin gevonden dan is het belangrijk een BPM indicatie op te vragen zodat je altijd weet wat je te wachten staat op het moment dat je de auto importeert in Nederland. Je moet namelijk vrijwel altijd nog BPM (belasting personenauto’s en motorrijwielen) betalen bij import.

Auto importeren bij de RDW

RDR staat voor Rijksdienst wegverkeer. Ga je een auto importeren dan zul je altijd langs de RDW moeten voor een toelatingskeuring.

Voor het invoeren van de auto bij de RDW dient u rekening te houden met €103,70 kosten voor RDW leges en tenaamstelling

BPM aangifte

Ga je een auto importeren dan is het belagrijk om te weten dat je slechts een keer BPM aangifte kunt doen! Er zijn echter 101 manieren om de BPM te berekenen en slechts een manier is de voordeligste voor jouw auto!

Mijn tip! Laat dit altijd door een professional doen. Dit kost vaak wel wat maar verdien je vrijwel altijd terug!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*