Directiechauffeur (CCV D1) worden

Wilt u graag directiechauffeur worden? Dan moet u uiteraard een opleiding volgen. Directiechauffeur zijn is een mooi beroep met een uitstekend salaris, maar het brengt ook veel verantwoordelijkheid met zich mee. Iedere dag is ben je namelijk verantwoordelijk voor andere mensen. Je moet namelijk mensen van a naar b brengen. Je bent de chauffeur die dat moet regelen.

CCV D1 en CCV D2

Maar wat is er eigenlijk allemaal voor nodig om directiechauffeur te worden? Daarvoor kun je een speciale opleiding volgen. Door het voltooien van deze opleiding zal je jezelf een directiechauffeur mogen noemen. Je kunt dan aan de slag bij bedrijven, maar bijvoorbeeld ook voor jezelf beginnen. Er zijn een tweetal soorten opleidingen die je kunt volgen. Namelijk CCV D1 en CCV D2. Wanneer je D1 hebt afgelegd, mag je D2 gaan volgen.

Theorie afleggen

Tijdens het volgen van de opleiding zal je theorie moeten volgen. Het is bij voorkeur aan te raden om die theorie voor aanvang van het praktijkgedeelte te leren. Gemiddeld duurt het namelijk ongeveer 35 uur voordat je succesvol examen kunt doen. Je krijgt een toegangsperiode van drie maanden. Daarom moet je dus snel alles zien te halen. Het afleggen van de theorie is een verplicht onderdeel. Anders kan je geen directiechauffeur worden. Je moet alles afleggen voor je CCV D1 diploma.

CCV D1 en CCV D2 certificaat

Wanneer het praktijkexamen met een voldoende wordt afgelegd, ben je geslaagd. Je ontvangt dan het CCV certificaat. Afhankelijk van welk type opleiding je hebt gevolgd. Het duurt dus ongeveer 35-40 uur voor dat je je CCV D1 certificaat hebt behaald. Vervolgens kan je doorgaan voor je CCV D2 certificaat. Als je directiechauffeur wilt worden, is dit nodig. Ga daarom vandaag nog aan de slag en maak van jezelf een echte directiechauffeur! Alles ligt binnen je mogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*