Digital signage

Op dit moment komen er steeds meer webwinkels bij. Webwinkels zijn aantrekkelijk om te starten doordat je minder kosten hebt ten opzichte van fysieke winkel eigenaren. Je hebt bijvoorbeeld geen extra personeel nodig of een hypotheek voor een bedrijfspand. Door de opkomst van webwinkels wordt het voor fysieke winkels steeds belangrijker om de aandacht van klanten te trekken maar vooral ook vast te houden. Je moet de klanten zien te boeien en vragen bij ze oproepen zodat ze een kijkje willen nemen in jouw winkel. Maar hoe doe je dit? Tegenwoordig worden posters steeds minder populair. Posters hangen overal en nergens en worden soms ook illegaal opgehangen. Een manier van adverteren die steeds belangrijker wordt is narrowcasting ook wel digital signage genoemd. De woorden betekenen in principe hetzelfde maar worden door elkaar gebruikt.

Wat is digital signage?

De manier om de interesse van klanten op te wekken is digital signage. Digital signage wil zeggen dat je op de juiste plaats op het juiste moment informatie toont aan mensen om hun aandacht te trekken. Dit wordt gedaan met doelgerichte schermcommunicatie via hoogwaardige audiovisuele schermen. Tegenwoordig worden mensen overspoeld met informatie waardoor het belangrijk is om je te distantiëren van andere bedrijven. Ben uniek en zorg dat jou digital signage campagne aanslaat. Communiceren is een vak, iedere doelgroep is namelijk anders en dient op een andere manier benadert te worden. Professionele bedrijven kunnen u helpen bij het opstellen van een marketing strategie tot het installeren van schermen en het bij houden van het Content Management Systeem voor de beeldschermen. Door jarenlange ervaring weten zij wél, welke doelgroep je moet benaderen en op wat voor manier dit gedaan moet worden.

Mogelijkheden van digital signage

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft digital signage. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je winkeletalage te voorzien van een aantal schermen die dynamische beelden tonen om de aandacht op te wekken. Mensen houden van bewegende beelden en zullen sneller stil staan bij bewegende reclame dan bij een poster. Maar ook instore marketing is erg belangrijk. Een scherm met een demo van een nieuwe telefoon kan erg interessant zijn, de potentiële klant krijgt zo een eerste indruk van de telefoon al voordat hij of zij deze vast heeft gehad. De instore content moet alleen wel actueel zijn. Het voordeel van instore marketing is dat je per locatie verschillende gegevens kunt laten zien. Wat in Amsterdam laat zien kan in Rotterdam als onnodig worden ervaren, een gedegen onderzoek is dus aan te raden. Ook touchscreens zijn interessant om te gebruiken. Door een goed ingerichte productencatalogus met bestel mogelijkheden kan het werk voor winkelpersoneel aanzienlijk vermindert worden. Veel informatie kan namelijk door de klanten zelf opgezocht worden. Het stimuleert zelf-service waardoor winkelpersoneel tijd heeft voor andere taken. Uiteraard kan winkelpersoneel nooit vervangen worden. Mensen houden nu eenmaal van persoonlijk contact en moeilijke vragen kunnen vaak niet door een computer beantwoord worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*