De angst van elk bruidspaar: een saaie bruiloft

Natuurlijk, trouwen doe je voor jezelf. Wat er ook mis loopt op die bewuste dag, uiteindelijk gaat het erom dat je trouwt met de man of vrouw van je dromen. Oké, de perfecte trouwjurk die jij hebt uitgezocht uit al die verschillende trouwjurken is ook niet geheel onbelangrijk. Toch hoop je dat mensen nog lang na zullen praten over jullie geweldige bruiloft. Als je gasten zich amuseren, doen jullie dat ook. Maar hoe zorg je er voor dat jullie geen saaie bruiloft krijgen? Wij geven je tips.

De gangmaker

Iedereen heeft wel die vriendin of die ene gekke oom die altijd de gangmaker is op een feestje. Bingo! Want zo iemand kan strategisch worden ingezet op jullie bruiloft! Zorg ervoor dat de gangmaker niet alleen met andere drukke en leuke personen aan tafel zit, maar mix it up. Op die manier trekt hij of zij ook andere, wat rustigere mensen mee in zijn of haar enthousiasme. Hetzelfde kun je doen met andere gasten. Zet niet alleen maar bekenden aan één tafel, maar laat gasten praten met mensen die ze nog niet kennen. Daar kunnen interessante gesprekken en zelfs liefdes uit voort komen!

Wees punctueel

Eigenlijk is dit een puntje voor je ceremoniemeester(s), want jullie hoeven je op je trouwdag niet bezig te houden met de planning. De ceremoniemeester(s) moeten de planning serieus nemen, want als de borrel of de speeches een uur langer duren dan gepland, dan zal de helft van je gasten in slaap vallen en dat is niet bevorderlijk voor de sfeer. Eigenlijk zouden de ceremoniemeesters het aantal speeches en de duur ervan van te voren al moeten weten, zodat zij kunnen bepalen of het te veel of te lang is.

Locatie en eten

Deze twee zaken zijn van cruciaal belang. Eten en leuke hapjes en drankjes betekent sfeer, maar lekker eten in een kille, sfeerloze zaal betekent helaas niet direct gezelligheid. De locatie kan de sfeer maken of breken. Ook al is je budget niet groot, kies een gezellig zaaltje of desnoods een gezellige schuur of achtertuin uit, zorg dat er versieringen hangen en belicht het juist. Nu nog regelmatig rond gaan met lekkere hapjes dat je gasten niet verhongeren, een leuk muziekje of band en jullie bruiloft zal alles behalve saai worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*