Comfortabele kleding voor medisch specialisten

De bekende witte jasjes van een arts in een ziekenhuis is inmiddels gemeengoed geworden in de hele wereld. Zodra we een lange witte jas zien associeren we dat nagenoeg direct met een iemand werkend in de medische zorg sector. En dat te denken dat deze jasjes zo goed als een 2e huid vormen voor de meeste specialisten. Dag in en dag uit worden deze lange witte labjassen ( of doktersjassen ) gebruikt op de werkvloer. Een goede uitrusting voor medisch personeel is daarom absoluut geen luxe. Dagelijks worden er flink wat kilometers afgelegd in een ziekenhuis, honderden patiënten en collega’s aangesproken en is de kleding slijtage hoog ( door telkens te zitten en opstaan bijv. )

Een comfortabele outfit voor de gehele werkdag

De een fijn zittende jas is daarom belangrijk. Doktersjassen komen in meerdere varianten, zo heb je ze leverbaar met reverskraag en lange mouwen (meest voorkomend), maar ook jasjes met een hoge sluiting behoort tot de mogelijkheid. Voor wie lange mouwen niet zo fijn vindt kan ook kiezen voor jasjes met korte mouwen, met name handig voor verpleegkundigen die veel manueel arbeid moeten verrichten. Omdat er veel gelopen wordt zijn comfortabele schoenen ( of loopwaar ) ook enorm belangrijk. Wat binnen de zorgsector een veelvoorkomend schoeisel is zijn de bekende clogs. Clogs zijn niets anders dan rubberen klompen en ondanks dat ze er niet zo mooi uitzien, zweren veel medewerkers bij deze schoenen. Omdat ze van rubber zijn voelen ze zacht en comfortabel aan tijdens het lopen en bieden ze voldoende comfort voor iedere type voet.

Eigenschappen van goede werkkleding

Koopt u groot in voor uw kliniek of afdeling, kies dan voor unisex zorgkleding zodat u geen zorgen hoeft te maken over wie het kan dragen. Ook de pasvorm is van belang, laat uw medewerkers de kleding eerst passen of enkele dagen aantrekken tijdens een werkdag en vraag wat ze ervan vinden. Belangrijk is dat het kleding stevig & duurzaam is ( polyester is een goede stof ), lichtgewicht is ( ze moeten het tenslotte de hele dag dragen ) en niet beklemmend aanvoelen ( ademend vermogen ). Zo verzekerd u uw personeel en uzelf een comfortabele werkdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*