Camerabeveiliging door erkend beveiligingsbedrijf

Het nut van camerabeveiliging door Alarm Wesa

Voor goede camerabeveiliging kun je het beste advies en expertise gebruiken van Alarm Wesa. Wij kunnen vele soorten camera’s installeren voor zowel particulieren en bedrijven en winkel. Dit kan verschillende voordelen bieden, zoals:

 • Preventie van criminaliteit, doordat potentiële dader afschrikt worden door de aanwezigheid van camera’s
 • Opsporing van criminaliteit, doordat beelden van verdachte activiteiten kunnen worden opgenomen en gebruikt voor onderzoek
 • Monitoring van de veiligheid van medewerkers en klanten in een bedrijf of winkel
 • Monitoring van de productie- of verkoopactiviteiten in een bedrijf
 • Het helpen bij het oplossen van conflicten of geschillen door het verkrijgen van bewijs.

Wanneer is een brandmeldinstallatie verplicht?

Een brandmeldinstallatie is verplicht in gebouwen waarin de brandveiligheid van de gebruikers in gevaar kan komen of waar de brand zich snel kan verspreiden. Dit geldt voor zowel particuliere als publieke gebouwen. In Nederland is volgens de bouwverordening een brandmeldinstallatie verplicht in gebouwen met een oppervlakte van meer dan 500 m² en in gebouwen met een bepaalde functie zoals een hotel, ziekenhuis, verpleeghuis, school, theater, bioscoop, winkelcentrum enz.

Ook in andere landen zijn er wetten en regelgevingen die verplichten om een brandmeldinstallatie te hebben in gebouwen met bepaalde functies of grootte. Het is daarom verstandig om de lokale wet- en regelgeving te raadplegen om te bepalen of een brandmeldinstallatie verplicht is voor uw gebouw.

Maatregelen tegen inbraakbeveiliging

Het aantal inbraken blijft helaas ieder jaar een zorgelijk aantal. Mensen denken altijd zich goed voorbereid te hebben op een mogelijke inbraak of denken de juiste maatregelen genomen te hebben, totdat het ze toch overkomt en dan achteraf blijkt dat ze niet voldoende beveiligd waren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om inbraakbeveiliging tegen te gaan.

 • Maak gebruik van sloten op deuren en ramen: Zorg dat alle deuren en ramen voorzien zijn van goede sloten, zoals cilindersloten of meerpuntssloten.
 • Gebruik beveiligingscamera’s: Plaats beveiligingscamera’s rondom het huis of bedrijfspand, zodat inbrekers afgeschrikt worden en eventueel opgenomen beelden gebruikt kunnen worden voor opsporing.
 • Gebruik bewegingssensoren: Plaats bewegingssensoren bij ramen en deuren, zodat u direct een alarm krijgt wanneer er iemand inbrekt.
 • Maak gebruik van alarmsystemen: Installeer een alarm dat direct een alarm geeft wanneer er een inbraak wordt gepleegd, zoals een inbraakalarm of een beveiligingsalarm.
 • Gebruik verlichting: Zorg dat er voldoende verlichting is rondom het huis of bedrijfspand, zodat inbrekers minder kans hebben om ongezien in te breken.
 • Gebruik beveiliging op afstand: Stel een inbraakbeveiliging op afstand in, zoals een app waarmee je je huis of bedrijfspand op afstand kunt bewaken.
 • Overweeg een intercomsysteem: Een intercomsysteem laat je toe om de toegang tot je pand te beheren.
 • Maak gebruik van een buitenbeveiliging: Denk aan hekken, poorten, of een muur rondom het huis of bedrijfspand.

Het is aan te raden om een combinatie van deze methoden te gebruiken voor een optimale beveiliging. Het is belangrijk om te benadrukken dat de beveiliging op maat moet zijn voor elke locatie.

Alarm Wesa | Erkend beveiligsbedrijf mét alarm certificaat

Alarm Wesa uit Enschede beschikt over diverse alarm certificaten waardoor beveiligingssystemen die door ons geïnstalleerd worden ook voorzien zijn van de juiste VRKI borg certificaat voor de verzekering. Een alarmcertificaat is een document dat aangeeft dat een alarmsysteem is geïnstalleerd, getest en goedgekeurd door een erkend certificeringsinstituut. Het certificaat bevestigt dat het alarmsysteem voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en technische eisen voor beveiliging. De inhoud van het certificaat kan variëren per land of certificeringsinstituut, maar meestal bevat het informatie zoals:

 • Naam en adres van de eigenaar van het alarmsysteem
 • Type en specificaties van het alarmsysteem
 • Datum van installatie en inspectie
 • Geldigheid van het certificaat
 • Eventuele opmerkingen of afwijkingen die zijn vastgesteld tijdens de inspectie

Het is verplicht in sommige landen om een alarmcertificaat te hebben voor een alarmsysteem en in andere landen is het aanbevolen of niet verplicht. Het certificaat wordt vaak gegeven na de installatie van het alarmsysteem en moet periodiek worden hernieuwd, meestal elk jaar of elke twee jaar, afhankelijk van de regelgeving.

Een alarmcertificaat is belangrijk omdat het garandeert dat het alarmsysteem werkt zoals het moet en dat het voldoet aan de geldende veiligheidseisen. Dit geeft de eigenaar van het alarmsysteem een gevoel van zekerheid en vermindert het risico op fouten of problemen met het systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*