Brochures drukken

Wat zijn brochures? Een brochure is een een boekje of magazine van geringe omvang. Een brochure bestaat uit meerdere vellen papier en heeft daarom ook altijd meer pagina’s dan een folder of flyer. Bij een brochure worden gevouwen papiervellen aan elkaar vast gelijmd of geniet. Bij een folder wordt slechts één vel papier alleen gevouwen. Het aantal pagina’s is altijd te vermenigvuldigen met het getal 4.

Flyer folder of brochure laten drukken?

Voor een folder campagne of een beurs kunt u uiteraard kiezen uit verschillende drukwerk producten. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een flyer te laten drukken, een folder of een brochures. Een ontwerper kan uw product eerst voorzien van een mooie vormgeving naar wens. Het verschil tussen de diverse producten zijn als volgt:

Flyer: een flyer bestaat altijd uit een enkele vel papier dat enkelzijdig of dubbelzijdig is gedrukt. Een flyer is te verkrijgen en verschillende papier formaten,

Folder: een folder bestaat altijd uit een enkele vel papier dat wordt gevouwen. Een folder wordt vrijwel altijd dubbelzijdig gedrukt en kan worden geleverd in verschillende formaten. Hierdoor heeft een folder altijd minimaal 4 pagina’s

Brochures: een brochure bestaat altijd uit minimaal te vellen papier die in het midden aan elkaar gehecht zijn. Dit kan worden gelijmd of geniet. Een brochures heeft daardoor altijd minimaal 8 pagina’s. Ook kunt u een brochure in diverse formaten laten maken.

Soorten brochures

Er bestaan verschillende soorten brochures of ook wel magazines genoemd. Een brochure afzonderlijk kan zich onderscheiden door het papier, het formaat en de dikte. U kunt bijvoorbeeld denken aan een clubblad van een vereniging, een compleet boekwerk of een gebruikersaanwijzing. Brochures kunnen in A4, A5 of zelfs A6 worden gemaakt vanaf 8 pagina’s.

Goedkoop brochures drukken

Brochures hebben over het algemeen veel pagina’s en als u dit laat drukken zijn de kosten vaak hoger dan bij folders of flyers. Daarnaast is de papierdikte en de soort bedrukking ook belangrijk voor de prijs. Echter is er een mogelijkheid om uw brochures goedkoop te drukken. Waar kunt u goedkope brochures drukken? Dat kan online! Er bestaan vele webshops waar u bestanden kunt aanleveren om te laten drukken. U regelt alles eenvoudig online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*