De beste manier om RVS te behandelen: RVS snijden

RVS is de afkorting van roestvast staal. RVS, ook bekend als inox of roestvrij staal is een materiaal dat onder de groep legering valt. Een legering is een materiaal dat kunstmatig is ontstaan. Een legering is een vast materiaal. RVS is ook een legering. Je mag een RVS officieel pas RVS noemen als het bestaat uit maximaal 1,2% koolstof en minimaal 11% chroom. Het allereerste RVS werd gemaakt door de wapenindustrie. In 1912 werd Harry Brearly gevraagd onderzoek te doen naar een materiaal dat geschikt zou zijn om wapens van te gieten. Hij maakte in 1913 het eerste RVS.

 Eindeloos veel opties

Tegenwoordig wordt ontzettend veel gemaakt van RVS. Voertuigen, gebouwen, bruggen, hekwerken, reclameborden, trappen, machineonderdelen nog veel meer. De onderdelen die uit RVS gemaakt worden hebben een ding gemeen: ze kunnen ook buiten gebruikt worden. Ze zullen niet roesten en dat is in veel gevallen cruciaal. Wanneer een materiaal begint te roesten wordt het namelijk broos. Als het broos wordt verliest het materiaal zijn kracht.

 

RVS snijden

Om RVS te gebruiken moet het eerst behandelt worden. Je kunt het dan in de gewenste vormen krijgen. RVS snijden is een manier om RVS te behandelen. Bij RVS snijden wordt gebruik gemaakt van een watersnijder. Dit is een apparaat dat met 4000 bar water met een abrasief (soort schuurmiddel) spuit op het RVS. Het RVS is niet bestand tegen zulke krachten en wordt gesneden. RVS snijden is een manier om RVS op een nauwkeurige manier te snijden. Het snijden zorgt ervoor dat de eigenschappen van het materiaal hetzelfde blijven. Ook is RVS snijden compleet braamloos. Het RVS snijden vereist een stuk maatwerk. Er zijn niet veel bedrijven dit RVS kunnen snijden. Kraan & Roos is een constructiebedrijf dat RVS kan snijden.

 

Kraan & Roos constructie BV.

Kraan & Roos werk ontzettend secuur bij het RVS snijden. Alleen daardoor krijgt u het beste materiaal. Neem eens contact op met RVS om erachter te komen wat de opties zijn u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*