Bereikbaar vanuit het buitenland met een 085-nummer

Met de opkomst van webshops is het tegenwoordig veel gebruikelijker om ook over de grens te bestellen. Zo bestellen Nederlanders regelmatig in Duitsland, Engeland, Azië en de Verenigde Staten. Maar soms wil je juist alleen bestellen bij een vertrouwde, Nederlandse naam. Ook als je in het buitenland zit. Dan wil je zeker weten dat je het bedrijf in kwestie, of je nu een product of een dienst afneemt, ook goed kunt bereiken. Die bereikbaarheid garandeer je als bedrijf met een 085-nummer.

Wat is dat, een 085-nummer?

Ben jij ook zo’n bedrijf dat veel voor Nederlanders in het buitenland werkt? Dan loont het om een 085-nummer aan te vragen. Dit is namelijk een telefoonnummer dat ook vanuit het buitenland te bereiken is. Dit in tegenstelling tot de bekendere 0900- en 0800-nummers. Zo kunnen jouw buitenlandse klanten je gewoon bereiken in geval van nood.

Hoeveel kost het?

En dat doen ze tegen hetzelfde tarief als een Nederlands netnummer. Als je een 085-nummer aanvraagt, kun je al binnen 24 uur aangesloten zijn. Daarnaast kost het soms maar 1 euro per maand om een nummer in de lucht te houden. En je bent ook nog eens goed bereikbaar voor je klant. Ideaal, toch?

Door een 085-nummer aan te vragen, krijg je als bedrijf een professionele uitstraling, ook voor alle Nederlanders met wie je in ons eigen land zakendoet. Waar je wel rekening mee moet houden, is je een 085-nummer aanvraagt vaak voor maar 1 nummer. Heb je een groot bedrijf met meerdere filialen of wil je afdelingen van je bedrijf bereikbaar laten zijn op meerdere nummers? Dan moet je een reeks aanvragen. Zo’n reeks bestaat dan altijd uit 088-nummers. Je moet deze aanvragen, maar die moeten wel worden goedgekeurd door de OPTA. Verder werkt de aanvraag van deze telefoonnummers precies hetzelfde als de 085-variant. Het is dus maar waar je het voor nodig hebt, wat bepaalt welk nummer jij moet kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*